Otthoni iroda világítás ötletek

Egyre többen dolgoznak otthonról kényszerűségből, esetleg praktikusság okán vagy csak azért, hogy csökkentsék, optimalizálják kiadásaikat. Az otthoni iroda hangulata mindenképp legyen komfortos, ugyanakkor a berendezése támogassa a hatékony munkavégzést is. A Home Office lámpák megfelelően világítsák meg a munkaterületet, miközben segítsenek a koncenrálásban is!

A következőkben ötletek, tippek segítségével meg fogjuk mutatni milyen lehetőségeink vannak otthoni irodánk világításakor!

Nordlux SpaceB LED skandináv design függeszték

Nordlux SpaceB skandináv design függeszték

A Home Office lehetőleg minden esetben rendelkezzen általános célú a helyiséget teljesen betöltő világítással mivel ez segít a fáradtság leküzdésében. Ennek legideálisabb eszköze a mennyezeti lámpa. A mennyezetre szerelt lámpa lehetőleg legyen szabályozható, amivel igazodni tud az aktuálisan szükséges fényerőhöz. Paulmann mennyezetre vagy akár falra is szerelhető keret nélküli Velora LED panelje ilyen, pláne hogy a 3-lépcsős szabályozáshoz elegendő normál falikapcsoló használata is!

Az általános megvilágítást adó lámpákat az otthoni irodában szükségszerűen ki kell egészíteni egyedi funkciókat ellátókkal is! A következőkben meg fogunk mutatni pár lehetőséget erre a célra elsőként a függeszthető lámpákkal kezdve!

Nordlux SpaceB skandináv design függeszték

Nordlux SpaceB skandináv design függeszték

Nordlux SpaceB skandináv design függeszték

Nordlux SpaceB skandináv design függeszték

A hosszúkás alakú függő LED lámpa ideálisan használható nagyobb munkafelület megfelelő megvilágítására. A fentebb látható Nordlux SpaceB függő design lámpa pont ilyen. A függeszték lámpa LED fényforrása nemcsak szimplán szabályozható, hanem annak fehérfény-tónusa is állítható a lámpa oldalában található gombbal.

PAULMANN SMARTHOME ZIGBEE APTARE FÜGGESZTETT OKOS LÁMPA

Paulmann SmartHome Zigbee Aptare függő okosámpa

A minimál stílusú Paulmann Aptare függesztett okoslámpa extra tulajdonságai az otthoni irodában is jól hasznosíthatóak. Az okos függő design lámpa hosszirányba széthúzható, ezzel lehetőséget ad a kinyitható asztalok teljes széllességű bevilágítására is. A függeszték lámpa a fényt nemcsak lefelé direkt módon hanem felfelé indirekt módon is szórja, különleges atmoszférát teremtve a helyiségben. Beépített LED fényforrásának ereje tompítható okostelefonnal, vagy akár csak a tartozék távirányítóval is.

 PAULMANN SMARTHOME BLUETOOTH LENTO OKOS FÜGGŐ LED LÁMPA

Paulmann SmartHome Bluetooth Lento függő okoslámpa

A fenti Lento függesztett okoslámpa Bluetooth kapcsolat segítégével vezérelhető. A lámpa mind stílusában, mind jellemzőiben nagyon hasonlít az előzőre, de azért akad pár jelentős eltérés is! Mindkét lámpa okos, azonban az elsőt Zigbee míg a másikat Bluetooth kapcsolat segítségével szabályozhatjuk távirányító vagy okostelefon használatával. Mindkét lámpa fényereje szabályozható, de az utóbbinál már a fény fehértónusa is a nyugtató melegtől egészen a koncentrációt segítő hideg árnyalatig. A Lento okoslámpa az előzőhöz hasonlóan a fénye nemcsak lefelé, hanem felfelé is világít. A mennyezetről visszaverődő fény kellemes atmoszférát teremt az otthoni irodában.

Senses TOUCH minimál design  lámpa függeszték

Senses TOUCH minimál design lámpa függeszték

Ha a lehető legmodenebb LED-technológiát részesítjük előnyben, a legjobb választás egy Senses TOUCH minimál design lámpa ami rendkívül sok kiegészítő funkcióval rendelkezik, plusz elérhető okos változata is smartTOUCH fantázianévvel Bluetooth alapú okosvezérléssel.

A normál TOUCH és az okos smartTOUCH lámpák tulajdonságai nagyon hasonlóak, leginkább csak a vezérelhetőségük különbözteti meg őket!

A sima változatokat a lámpa alján vagy tetején lévő érintőkapcsolóval, míg az okosakat applikáció használatával okostelefonról vezérelhetjük. A minimál stílusú modern függő TOUCH és smartTOUCH design függesztékek fényüket le- és felfelé is szórják, ráadásul úgy, hogy azok külön-külön is kapcsolhatók és fényerőszabályozhatók. Ezen túl az integrált LED fényforrás fényszíne is változtatható a melegfehértől egészen a hidegebb tónusú természetes árnyalatig. A meleg fényszín a pihenést, míg a semleges hideg az aktivitást, munkavégzést segíti.

Nordlux Strap modern ipari stílusú függesztett skandináv design lámpa

Nordlux Strap függesztett skandináv design lámpa

Otthoni irodánk asztalának megvilágítására a tartozék fényforrás nélküli függesztékek is kimondottan ideálisak, főként ha nagyobb méretű búrával szereltek. Ennek a megoldásnak az a legnagyobb előnye, hogy szabadon kiválaszthatjuk a számunkra legideálisabb LED “égőt” mind fényszín, mind fényerő tekintetében.

Fényforrás kiválasztásánál vegyük figyelembe a munkavégzést, ezért hidegebb fényű LED “izzót” válasszunk 4000K vagy 6500K színhőmérséklet mellett. Minél nagyobb a fényforrás “K” (Kelvin) értéke, annál inkább hűvösebb árnyalatú.

Amennyiben a munkaasztal társasági funkciót (étkezés) is ellát célszerűbb olyan LED körtét választani aminek a fényszíne normál kapcsolóval változtatható!

Nordlux Stay asztali skandináv design lámpa

Nordlux Stay asztali skandináv design lámpa

Az otthoni iroda kisebb méretű munkaasztalát funkcionális célt ellátó asztali lámpával is szereljük fel! Az irodai célú asztali lámpák alapvető kritériuma a jól állíthatóság, a következőkben megjelenő  lámpák mindegyike meg is fog felelni ennek. Az asztali változatok elérhető lehetőségei is sokrétűek, elsőként a ledes változatok ajánlásai lesznek láthatóak!

A fenti fotón szereplő asztali minimál stílusú Stay design lámpa szára gömbcsuklóval csatlakozik annak tálcájához, emiatt a fény pontosan fókuszálható a szükséges területre. Az asztali skandináv design lámpa beépített LED fényforrása a tálcán lévő kis gombbal szabályozható, hogy a fény mennyisége elegendő legyen, miközben túl sok se legyen az. A lámpa tálcaszerű alja USB-portot is kapott, amin keresztül feltöthetjük mobilunkat.

Paulmann LED FlexLink akkus asztali lámpa

Paulmann LED FlexLink akkus asztali lámpa

Paulmann szabadon hordozható FlexLink LED lámpájának nemcsak fényereje, hanem annak tónusa (2700-6000K) is állítható a meleg árnyalattól egészen a kékes színű hideg tónusig. A lámpa USB kábelen (tartozék) tölthető fel, és mivel teljesen összehajtogatható bárhová magunkkal vihetjük.

Paulmann Numis Qi LED íróasztal lámpa vezetéknélküli töltőpaddal

Paulmann Numis Qi LED íróasztal lámpa vezetéknélküli töltőpaddal

Paulmann Numis Qi LED íróasztal lámpa vezetéknélküli töltőpaddal

Paulmann Numis Qi LED íróasztal lámpa vezetéknélküli töltőpaddal

Paulmann Numis Qi LED íróasztal lámpa vezetéknélküli töltőpaddal

Paulmann Numis Qi LED íróasztal lámpa vezetéknélküli töltőpaddal

Paulmann Numis QI asztali ledes lámpáját kimondottan irodai használatra feljesztette a gyártó. A lámpa szerkezeti egységei gömbcsuklósak, emiatt rendkívüli módon állítható a szükséges világítási pozícióba. A lámpa fényereje érintőkapcsolóval fokozatmentesen tompítható, s ahogy egy igazán munkára tervezett lámpához illően a fény árnyalata (2700-6500K) is kiválasztható. Az asztali design lámpa talapzata indunkciós (vezetéknéklüli) töltőpadot is kapott, hogy okostelefonunkat mindeig könnyedén tölthessük fel.

senses® MOOOVE highend asztali design lámpa

senses® MOOOVE highend asztali design lámpa

A nálunk elérhető legextrémebb LED-es íróasztali lámpa következik, ez pedig a senses® MOOOVE highend asztali design lámpa lesz. A különleges minimál asztali design lámpa minden része csúcsminőségő termomechanikus acélból készült. A szerkezeti egységek forgáspontjai mágnesekkel kapcsolódnak egymásba. Ez a megoldás kiváló állíthatóságot tesz lehetővé, miközben a lámpa részei pontosan, örökké “lógásmentesen” kapcsolódnak. Az asztali design lámpa integrált LED-moduljának nemcsak fényereje, hanem fénytónusa is szabályozható pusztán gesztusvezérléssel!

Asztali lámpák közül is választhatunk otthoni irodánkba olyat ami tartozék fényforrás nélküli, ami meghagyja a legideálisabb LED “égő” kiválasztásának a lehetőségét! A fényforrások közül válasszunk a munkavégzést segítő 4000K, vagy az aktivitást fokozó 6500K színhőmérsékletű LED “izzót”!

Természetesen a fentiek leginkább csak ötletadó tippek, azoktól bátran térjünk el ízlésünket követve!

 

Minden vélemény számít!