A szállítás 15 000 Ft-tól ingyenes.

Vásárlási információk (ÁSZF)

Üdvözöljük a LUMATECH Kft. (továbbiakban Szolgáltató) révén karbantartott weboldalon. Jelen Általános Szerződési Feltételekben (továbbiakban ÁSZF) foglaljuk össze a www.ledpont.eu weboldalon (továbbiakban webáruház) található termékek használatának feltételeit a szakmájuk, önálló foglalkozásuk vagy üzleti tevékenységük körében eljáró felhasználók (Felhasználó) valamint a szakmájuk, önálló foglalkozásuk vagy üzleti tevékenységük körén kívül eljáró fogyasztók (Fogyasztó) részére.

Azoknál a rendelkezéseknél, amik a Felhasználóra és a Fogyasztóra egyaránt vonatkoznak, a Felhasználó és a Fogyasztó egyaránt Vásárlóként kerül megnevezésre.

Kérjük, hogy csak abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, ha jelen ÁSZF minden pontját elfogadja, azt kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Amennyiben az itt leírtakat nem fogadja el, úgy nem jogosult a webáruház tartalmának megtekintésére.

A Szolgáltató honlapján bármikor elérhető ezen ÁSZF, azonban az nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában érhető el és kerül megkötésre. Vásárló és Szolgáltató között keletkező szerződés tárgyát a LEDPONT webáruház internetes oldalain feltűntetett áruk képezik. Az ÁSZF nyelve magyar, mely egyetlen magatartási kódexre sem utal. Az ÁSZF által nem rögzített, a honlap használatához nélkülözhetetlen technikai tájékoztatást a webáruház „Információk” menüjében találja. További felmerülő kérdése (webáruház működése, megrendelés és szállítás folyamata) esetén a megadott elérhetőségeinken állunk rendelkezésére.

1.      SZOLGÁLTATÓ ADATAI

Cégnév: LUMATECH Kft.

Székhely és levelezési cím: 9700 Szombathely, Szent Márton utca 31.

Telefonszám, email cím: +36 30 500 41 50, info@ledpont.eu

Cégjegyzékszám: Cg.18-09-111742

Adószám: 24375175-2-18

EU Adószám: HU24375175

Bankszámla szám (HUF): 11600006-00000000-83318359 - ERSTE Bank Hungary Zrt.

IBAN szám (HUF): HU06 1160 0006 0000 0000 8331 8359 ERSTE Bank Hungary Zrt.

SWIFT (BIC): GIBAHUHB

Kibocsátó cégbíróság: Szombathelyi Törvényszék Cégbírósága

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-76392/2014.

A tárhely-szolgáltató neve: TeraHost Kft

A tárhely-szolgáltató címe: 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.

A tárhely-szolgáltató email címe: info@tarhely.us

A tárhely-szolgáltató weboldala:  https://teratarhely.hu/

2.      ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEI

Jelen ÁSZF 2014. szeptember 03. napjától hatályos, mely visszavonásig érvényes. A Szolgáltató fenntartja a jogot az ÁSZF részben vagy egészben történő egyoldalú módosítására.  Az ASZF és annak későbbi módosításai a közzétételkor lépnek hatályba, az azt követően leadott megrendelésekre érvényesek.

A Vásárló a www.ledpont.eu weboldalt kizárólag saját kockázatára használhatja. Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat közben felmerülő vagyoni károkért és nem vagyoni sérelemért. Szolgáltató a webáruház használói által tanúsított magatartásáért minden felelősséget kizár – kivétel a Szolgáltató által igénybe vett közreműködő. A Vásárló kizárólag és teljes mértékben felelős a saját magatartásáért. A Vásárló köteles ügyelni arra, hogy a www.ledpont.eu weboldal használatával 3. személy jogait vagy a jogszabályokat közvetlenül vagy közvetve ne sértsen meg.

Szolgáltató minden jogot fenntart magának a www.ledpont.eu weboldalon megjelenő tartalmakért, vagy annak bármely részéért, továbbá a weboldal tartalmának terjesztéséért. Tilos a Szolgáltató előzetes írásos hozzájárulása nélkül a weboldalon/webáruházban megjelenő tartalmak, vagy azok bármely részletének letöltése, feldolgozása és értékesítése, elektronikus tárolása. Szolgáltató eljárást kezdeményezhet azon személyek ellen, akik a szerzői jogokat megsértik.

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen ÁSZF értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. (Elker. tv.) törvény, valamint a Fogyasztó és a vállalkozás (Szolgáltató) közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadóak.

3.      ADATKEZELÉSI SZABÁLYOK

Az Adatvédelmi tájékoztatónkat ide kattintva érhető el.

A www.ledpont.eu weboldal látogatásához adatszolgáltatásra nincs szükség, ellenben a vásárláshoz, illetőleg a kényelmesebb vásárlás érdekében regisztrációra van szükség. Szolgáltató rögzíti az internetes felületen történő regisztráció során a Vásárló azonosításához szükséges személyes adatokat (név, e- mail cím, telefonszám, lakcím, szállítási cím, esetleg cégnév).

4.      MEGVÁSÁROLHATÓ TERMÉKEK, SZOLGÁLTATÁSOK KÖRE

Webáruházunk elsődlegesen LED-es világítástechnikai eszközök forgalmazásával, értékesítésével foglalkozik. A Vásárló a www.ledpont.eu oldalain található termékek között a termékkategóriák menüpontokból választhat. Bármely főkategóriára kattintva további alkategóriákat talál, mely alkategóriában található termékekről egy rövid tájékoztatót is olvashat. Az alkategória kiválasztása során megtekintheti az adott kategória termékeinek nevét és árát. Ezen termékek körét a felettük található szűrő segítségével szűrheti, illetve a megadott rendezési feltételek szerint rangsorolhatja. Adott kategórián belül kiválasztható az oldalon megjelenítendő termékek száma, melyben a lap alján található számok segítségével lapozhat, több oldal esetén. A termékeink adatlapján megjelenített képek helyenként csak illusztrációként szerepelnek, azok a valóságtól eltérhetnek. Részletekért kattintson a termékfotóra, mivel termékeink főbb tulajdonságait és jellemzőit minden esetben a konkrét termékek oldalán, annak leírásában tüntetjük fel. A www.ledpont.eu oldalain az esetlegesen előforduló hibákért felelősséget nem tudunk vállalni.

A Vásárló számára a Szolgáltató több keresési lehetőséget is biztosít a honlapon:

-        Egyszerű keresés esetén a Vásárlónak csak a kereső szót kell beírnia az erre megadott beviteli mezőbe, és ha valamely termék megfelel ennek a feltételnek, azt a rendszer kilistázza.

-        Összetett keresés esetén a Vásárló az erre megadott beviteli mezőre kattint, majd a kereső szó beírása mellett kiválaszthatja, hogy mely kategóriában, vagy alkategóriában, esetleg termék leírásban kíván keresni.

Megrendelés a www.ledpont.eu internetes oldalain keresztül lehetséges. A rendelés leadásának módja az ÁSZF 6. pontjában, „Rendelés menete honlapon keresztül” részben olvashatja. A Szolgáltató a nem a www.ledpont.eu internetes oldalon leadott megrendelést is elfogadhatja. A Szolgáltató érvénytelennek minősítheti a megrendelést, ha kérdéses a Vásárló által megadott adatok valódisága, vagy értelmezhetetlen a megrendelés. A megrendelést a Szolgáltató a Vásárló által megadott email címre, e-mail-ben igazolja vissza legkésőbb 48 órán belül. A Vásárlónak a Visszaigazolás megküldéséig van lehetősége a megrendelése visszavonására a Szolgáltató által megadott email címen. A visszaigazolás elküldését követően a Szolgáltatónak nem áll módjában a megrendelés törlése. A Szolgáltató és a Vásárló között az adás-vételi szerződés a megrendelés visszaigazolásakor jön létre, kivéve, ha a visszaigazolásban írtak eltérnek a megrendelés paramétereitől. Ebben az esetben a Vásárlónak lehetősége van arra, hogy a megrendelését módosítsa (a visszaigazolást elfogadja, vagy más terméket rendeljen) vagy a megrendelésétől elálljon. Az adás-vételi szerződés érvénytelen megrendeléskor nem jön létre, még abban az esetben sem, ha ennek az érvénytelen megrendelésnek a megérkezéséről  automatikus jelzést is küldött a Szolgáltató. Szolgáltató kizárja a felelősségét azért, ha a Vásárló a regisztrációjakor az e-mail címét nem megfelelően rögzítette, vagy az e-mail címéhez tartozó tárhely telítettség okán nem tud üzenetet fogadni.

Termékeink megvásárlására kétféle lehetőség van. Első: az áru raktáron van, így a Vásárló azonnal meg tudja vásárolni, és 1-7 munkanapon belül a Szolgáltató térítés ellenében házhoz tudja szállítani. Második: a terméket forgalmazzuk, azonban éppen nincs raktáron, ezért meg kell rendelnünk. Abban az esetben, ha a Vásárló egy ilyen terméket rendel meg, a megrendelés visszaigazolásában tájékoztatjuk a Vásárlót arról, hogy várhatóan mennyi időt vesz igénybe az adott termék beszerzése. A termék beszerzése akár 2-5 hetet is igénybe vehet.

A www.ledpont.eu webáruházban feltüntetett aktuális árak érvényesek a megrendelésre. Az árváltoztatás jogát a Szolgáltató fenntartja. A weblapon történő árkorrekcióig megrendelt és visszaigazolt termékekre a korábbi, az árkorrekciót követően megrendelt és visszaigazolt termékekre az új árak érvényesek. Amennyiben a megrendelés a korábbi ár étvényességének időszakában történt a visszaigazolás pedig az új ár időszakára esik, akkor a Szolgáltató felveszi a kapcsolatot a Vásárlóval, tájékoztatja az idő közben bekövetkezett árváltoztatásról és csak akkor történik meg a megrendelés visszaigazolása, ha a Vásárló a megváltozott áron is fenntartja a megrendelését.

Ez utóbbi eljárás az irányadó akkor is, ha technikai hiba miatt téves ár vagy egyéb elírás jelenik meg a www.ledpont.eu honlapján.

A Szolgáltató az akciós árat is a honlapján teszi közzé.

A www.ledpont.eu oldalain esetlegesen előforduló hibákért felelősséget nem tudunk vállalni. A Webáruházunkban feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, azok nem minősülnek ajánlattételnek. Az árak forintban értendők és a törvényes mértékű ÁFA-t tartalmazzák, azonban a házhozszállítás költségét nem. A termékek feltüntetett eladási ára 1 db. termék megvásárlására vonatkozik. Csomagolási költség nem kerül felszámításra.

5.      REGISZTRÁCIÓ

A honlapon keresztül történő rendeléshez regisztráció szükséges. A rövid regisztrációs folyamat elvégzése során kérem, ügyeljen az adatok pontos megadására, hogy a házhozszállítás zökkenőmentesen történhessen. Regisztrációhoz szükséges adatlap a (itt) érhető el.

A Vásárlónak az alábbi adatok megadása szükséges a regisztrációhoz:

-        Személyes adatok: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, telefon, fax (nem kötelező)

-        Számlázási adatok: cégnév (nem kötelező), adószám (cég esetén kötelező), ország, irányítószám, település, utca, házszám, kiegészítő adatok (nem kötelező)

Regisztráció során lehetőség van a Szolgáltató általa vezetett hírlevél listájára feliratkozni. A feliratkozni kívánó Vásárló hozzájárulhat, hogy a Szolgáltató a személyes adatait kezelje tájékoztató anyaga illetve reklámajánlata megküldés céljából. Ha feliratkozást követően később nem tart igényt az ingyenes hírlevél szolgáltatásunkra, indoklás és fizetési kötelezettség nélkül leiratkozhat a Szolgáltató hírlevél listájáról. A leiratkozást követően a Szolgáltató törli a Vásárló vonatkozásában kezelt személyes adatokat és későbbiekben semmilyen formában sem keresi a Vásárlót.

Regisztrációt követően a rendszer automatikusan belépteti a Vásárlót, akinek vásárlói fiókja már működik. Rendszerünk e-mailben automatikusan visszaigazolja a regisztrációt. A regisztráció során megadott adatok változásának frissítéséért a Vásárló a felelős, gondoskodik arról, hogy azok a valóságnak megfeleljenek annak érdekében, hogy a megrendelése hiba nélkül teljesíthető legyen a Szolgáltató részéről.

Elfelejtett jelszó esetén a Szolgáltató a Vásárló kérésére e-mailben elküldi a Vásárló által megadott regisztrált e-mail címére a jelszavát.

A Vásárló elektronikus levélben kérheti a regisztrációja törlését, melyet a Szolgáltató megadott e-mail címére kell megküldeni.

Adatok biztonságáról a Szolgáltató gondoskodik, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, melyek az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. A Vásárlói hozzáférési adatok (így különösen a jelszó) titokban tartásáért a Vásárló felelős. Ha a Vásárló tudomására jut, hogy jelszavával valaki visszaélt, köteles azt a Szolgáltatónak haladéktalanul jelezni a szükséges intézkedések megtétele érdekében.

6.      RENDELÉS MENETE HONLAPON KERESZTÜL

a)     Megvásárolni kívánt termék adatlapján a Vásárló beállítja a kívánt darabszámot – alapestben 1 db termék kerül a kosába –, és rákattint a „Kosárba” gombra.

b)     Vásárló bármikor megtekintheti kosarának tartalmát, ha a „Kosár” ikonjára kattint.

c)     Abban az esetben, ha a Vásárló további termék(ek)et szeretne a kosarába helyezni, a „Vásárlás folytatása” ikonját választja, mellyel visszakerül a www.ledpont.eu kezdőlapjára. Ebben az esetben az 1. pontban leírtak szerint járjon el minden megvásárolandó termék esetén.

d)     Ha nem óhajt további terméket vásárolni kattintson a „Kosár” ikonjára, és ellenőrizze a megvásárolandó termék(ek)et és annak darabszámát. Az „ X ” ikonra kattintva a Vásárló törölheti az adott terméket a kosarából. A mennyiség módosításához a sorban megadott beviteli mezőbe írja a szükséges mennyiséget, majd a frissítés gombra kattintva aktualizálja megrendelését, mellyel a fizetendő összegek is aktualizálódnak.

e)     Vásárló a kosárban található „Pénztár” ikonra kattintva haladhat tovább a megrendelésének folyamatában. A már regisztrált Vásárlók ekkor bejelentkezhetnek fiókjukba, vagy ha már a vásárlási folyamat elindítása előtt bejelentkezett, akkor csak az aktuális rendelésükre vonatkozó szállítási és fizetési módokat kell kiválasztaniuk.

f)       Azok a Vásárlók, akik nem kívánják regisztráltatni magukat, a „Vásárlás vendégként” gyorsrendelés opcióját választhatják. A megrendelési folyamat következő lépése az adatok megadása lesz. Az alábbi adatok szükségesek a vásárláshoz:

-        Személyes adatok: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, telefon, fax (nem kötelező)

-        Számlázási adatok: cégnév (nem kötelező), adószám (cég esetén kötelező), ország, irányítószám, település, utca, házszám, kiegészítő adatok (nem kötelező)

Szolgáltató a megadott adatokat kizárólag a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Ezen adatok megadása után a „Tovább” ikonra kattintva folytathatja a Vásárló a vásárlás menetét. Következő lépésben a Vásárló kiválasztja a számlázási/szállítási címet, majd a szállítási/fizetési módot, melynek típusai a következők:

Fizetési módok:

-        Banki átutalás: Vásárló ebben az esetben a megrendelés ellenértékét előre fizeti ki. A visszaigazolását követően megküldött proforma számla alapján a Szolgáltató számlaszámára történő utalással történik a megrendelés kifizetése. A papír alapú, eredeti, hitelesített számlát a Vásárló részére az áruval együtt küldjük.

-        Utánvételes fizetés: abban az esetben, ha a rendelés értékét a csomag kézhezvételekor kívánja kiegyenlíteni, akkor válassza az " Utánvételes fizetés" fizetési módot.

-        A Vásárló a telephelyünkön történő személyes átvétel esetén készpénzben is fizethet.

A házhozszállítás díját a rendelés értéke határozza meg. A házhozszállítási feltételeinkről a 8. pontban olvashat részletesen.

g)     Adatbeviteli hibák javítása: a megrendelési folyamat lezárása előtt vissza tud lépni a korábbi fázisokba, ahol módosítani tudja a tévesen rögzített adatokat.

h)     A rendelés leadásnak utolsó lépése a „Rendelés jóváhagyása” ikonra történő gombra kattintás, mellyel rendelését elküldi nekünk. Mielőtt az ikonra kattintana kérem, ellenőrizze még egyszer a megrendelt termékek listáját, valamint a szállítási/számlázási adatokat.

i)       Vásárló a megrendelés beküldéséről automatikusan kap egy visszaigazoló e-mail-t az általa megadott email címre, mely nem azonos a rendelés visszaigazolásával/elfogadásával.

j)       48 órán belül a Vásárló elektronikus úton megkapja a Szolgáltatótól a rendelés visszaigazolását, mely a megrendeléssel kapcsolatos adatokat tartalmazza.

7.      ÁTVÉTEL

Vásárló a megrendelt termék(ek)et a rendeléskor kiválasztottnak, és Szolgáltató által visszaigazoltaknak megfelelően tudja kézhez venni, az alábbi módokon:

a)     személyesen, Szolgáltató központi irodájában előre egyeztetett időpontban,

b)     futárszolgálat történő kiszállítással,

c)     Pick Pack Ponton,

d)     PostaPonton.

8.      SZÁLLÍTÁS

Házhozszállítás esetén a Szolgáltatóval szerződött futárszolgálattal történik a megrendelt termékek kiszállítása a Vásárló által megadott szállítási címre. A kiszállításban segítő szolgáltatók köre időközönként változhat, ezért a pontos szállítási költségről a Vásárló a „Szállítás” menüpontban tájékozódhat. Részszállítás teljesítését a Szolgáltató külön díj fejében vállalja. Amennyiben a Vásárló a küldemény csomagolásának sérülése miatt reklamál és emiatt az átvételt megtagadja, akkor a Szolgáltató csak abban az esetben tudja a reklamációt elfogadni, ha erről a kézbesítővel jegyzőkönyvet vetet fel. A Vásárló a termék átvételekor késedelem nélkül köteles meggyőződni arról, hogy a szolgáltatás mennyisége és minősége megfelelő-e. Az átvételt közvetlenül követően kell megvizsgálni azon tulajdonságokat, melyek a minőséget tanúsítják.

Vásárló a megrendelt termékeket a Szolgáltató központi irodájában (9700 Szombathely, Pázmány Péter krt. 10. 4/18), előre egyeztetett időpontban veheti át személyesen.

A www.ledpont.eu weboldalon feltüntetett, továbbá az egyéb formában jelzett szállítási határidő minden esetben várható szállítási időt jelent. A kiszállítás tényleges időpontja szerződött partnereinktől függ, így a pontos szállítási határidőt minden esetben a Szolgáltató visszaigazolása tartalmazza.

Abban az esetben, ha a Vásárló számára nem elfogadható a Szolgáltató által vállalt szállítási határidő, a megrendelésétől a visszaigazolás elolvasását követő 3 munkanapon belül e-mail üzenetben elállhat.

A Felhasználó hibájából adódó sikertelen kiszállítás költsége a Vásárlót terheli. Ismételt kiszállításra kizárólag a teljes fizetendő összeg (áru ellenértéke + kiszállítási + sikertelen kiszállítási költség) előre fizetése esetén kerül sor, ellenkező esetben a Szolgáltató érvényteleníti és törli a megrendelést.

9.      MEGRENDELÉSEK FELDOLGOZÁSA

Megrendelések feldolgozása délelőtt 9 órától délután 16 óráig tart. A 16 óra után leadott megrendelések az azt követő napon kerülnek feldolgozásra. Szolgáltató ügyfélszolgálata minden esetben elektronikus úton visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését.

10.   ELÁLLÁSI JOG

Az e pontban írt rendelkezése kizárólag a Fogyasztóra vonatkoznak.

A Fogyasztó a 45/2014. (II.26.) Korm. rendeletben írtaknak megfelelően a termék átvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, a terméket a Szolgáltatónak visszaküldheti. Az elállási jogra vonatkozó tájékoztatót ide kattintva érheti el.

a)     Az elállási jog gyakorlására rendelkezésre álló idő a küldemény átvételétől számított 14 nap elteltével jár le.

b)     A termék visszaküldésének költségei a Fogyasztót terhelik.

c)     A Fogyasztót a termék visszaküldésének költségén kívül csak abban az esetben terheli további költség, ha a termék – a vásárló általi – a nem rendeltetésszerű használatából megsérül (áru jellegében, tulajdonságaiban, működésében bekövetkezett káros elváltozás) és a Szolgáltatónak anyagi kára keletkezik. Ebben az esetben a Szolgáltató követelheti a kár megtérítését.

d)     A Fogyasztó igényeinek megfelelően egyedileg gyártott (vásárló megrendelésére, személyére szabva, stb.) termékek esetében nem illeti meg az elállási jog.

e)     A termék visszaérkezését követő 14 napon belül köteles a Szolgáltató a Fogyasztó által kifizetett teljes összeget (áru ellenértéke + szállítási költség) visszatéríteni.

f)       A Fogyasztó az elállási jog gyakorlásának bejelentésétől számított 14 napon belül köteles a terméket a Szolgáltató címére visszaküldeni.

g)     A Fogyasztó az elállás jogának gyakorlásáról a Szolgáltatót a következő módon értesítheti: Szolgáltató elérhetőségein írásban formanyomtatványon, postai úton írásban (kizárólag ajánlott küldeményként).

h)     Nem illeti meg az elállás joga azt, aki nem minősül Fogyasztónak. (azon személyeket, akik a szakmájuk, önálló foglalkozásuk vagy üzleti tevékenységük keretében járnak el).

11.   SZAVATOSSÁG, JÓTÁLLÁS

Kellékszavatosság

Ha a szolgáltatás nem felel meg a szerződésben vagy a jogszabályban foglalt minőségi követelményeknek, akkor a Szolgáltató nem megfelelően jár el. Megfelelően jár el a Szolgáltató, ha a Vásárló a szerződéskötés időpontjában a hibát ismeri.

Szolgáltató kellékszavatossággal tartozik a hibás teljesítésért. A teljesítés időpontjától számított 2 év alatt évül el a Fogyasztó kellékszavatossági igénye. A teljesítés időpontjától számított 1 év alatt évül el a Fogyasztó kellékszavatossági igénye, amennyiben a szerződés tárgya használt dolog. A teljesítés időpontjától számított 1 év alatt évül el a Fogyasztónak nem minősülő Felhasználók kellékszavatossági igénye.

A Vásárló az alábbi kellékszavatossági igénnyel élhet:

a)     igényelhet kijavítást vagy kicserélést, kivétel, ha

-              lehetetlen a választott kellékszavatossági jog teljesítése, vagy

-      aránytalanul magasabb költséget jelentene a Szolgáltatónak összehasonlítva egy másik kellékszavatossági igény teljesítéséhet, tekintetbe véve:

§  hibátlan állapotban képviselt értéket

§  a Szerződés szegés súlyát,

§  jogosultnak okozott érdeksérelmet a kellékszavatossági jog.

b)     igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását (árcsökkentést) vagy a Szolgáltató költségére kijavíttathatja, vagy kijavíthatja a hibát. Végső esetben a Vásárló a szerződéstől elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról a Vásárló áttérhet egy másikra, ennek költsége azonban a Vásárlót terheli, kivéve, ha az áttérésre a Szolgáltató adott okot, vagy az áttérés egyébként is indokolt volt.

A hiba felfedezése után a Vásárló köteles azt a Szolgáltatónak haladéktalanul –Fogyasztó esetében 2 hónapon belül- jelezni.

A Vásárló által bejelentett szavatossági igényről a Szolgáltató jegyzőkönyvet vesz fel. A jegyzőkönyvben fel kell tüntetni a szolgáltatással, a hibával és a szavatossági igénnyel kapcsolatos minden lényeges körülményt.

A Szolgáltató a szavatossági igényről felvett jegyzőkönyv másolatát a Fogyasztó rendelkezésére bocsátja igazolható módon, valamint azt 3 évig megőrzi.

A Szolgáltató törekszik a legrövidebb idő – legfeljebb 15 nap – alatt történő javításra vagy cserére.

A Szolgáltató a terméket elismervény ellenében veszi csak át, javításra vagy a szavatossági igény teljesíthetőségének vizsgálatára. Az elismervényen feltűnteti:

-      a Vásárló teljes nevét és címét,

-      ingó dolog azonosításához szükséges adatokat,

-      átvétel időpontját az ingó dolognak, valamint

-      azon időpontot, mikor a javított terméket a Vásárló átveheti.

A jótállásra és a szavatosságra vonatkozó tájékoztató (itt) érhető el.

12.   PANASZKEZELÉS

Webáruházunk célja, hogy a megrendelő teljes megelégedettségével valamennyi megrendelést megfelelő minőségben teljesítse. Abban az esetben, ha a Vásárlónak a szerződéssel vagy annak teljesítésével összefüggésben mégis valamilyen panasza lenne, azt a webáruház elérhetőségeinek egyikén (e-mail címen, vagy postai úton) megteheti. Szóbeli panasz esetén, azt a Szolgáltató megvizsgálja, és lehetőség szerint orvosolja. Ha a Vásárló nem ért egyet a panasz kezelésével arról és az álláspontjáról a Szolgáltató jegyzőkönyvet vesz fel, melyről egy másolatot a Vásárló is kap. A panasz azonnali kivizsgálási lehetőségének hiánya esetén Szolgáltató jegyzőkönyvet vesz fel, melynek másolati példányát a Vásárlónak átadja.

Webáruházunkba érkező írásbeli panaszt 30 napon belül írásban megválaszoljuk. Panasz elutasítása esetén a Szolgáltató az elutasítást indokolja, és a Vásárlót erről tájékoztatja. A válasz másolati példánya 3 évig megőrzésre kerül, ellenőrző hatóság kérésére bemutatjuk.

Jelen szerződés alapján a Szolgáltató a vitássá váló kérdéseket megpróbálja elsősorban békésen, egymás közt, írásban (e-mail), de ha szükséges szóbeli egyeztetés, tárgyalás útján megoldani.

Ha ez nem vezetne eredményre, a vitás ügy elbírálására a helyi bíróságok hatáskörébe tartozó kérdésben a Szombathelyi Járásbíróság, a törvényszék hatáskörébe tartozó ügyben pedig a Szombathelyi Törvényszék lesz illetékes (kikötés).

13.   VEGYES RENDELKEZÉSEK

Kötelezettsége teljesítéséhez a Szolgáltató jogosult közreműködőt igénybe venni. Amennyiben közreműködőt vesz igénybe, annak magatartásáért úgy felel, mint ha maga teljesített volna.

Abban az esetben, ha jelen ÁSZF valamely része érvénytelen vagy azzá válna, ez a fennmaradó részek érvényességét, érvényesíthetőségét, valamint jogszerűségét nem érinti.

Nem tekinthető az adott jogról való lemondásnak, ha Szolgáltató jelen szabályzatban megillető jogát nem gyakorolja. Lemondás bármely jogról csak arra vonatkozó kifejezett írásbeli nyilatkozat esetén érvényes. A tény, hogy a Szolgáltató bizonyos esetekben eltekint a szerződési feltételek valamelyik szabályának/pontjának szigorú betartásától, nem vonja maga után azt, hogy a későbbiekben ne követelné meg e szabály/pont szigorú betartását.