A szállítás 30 000 Ft-tól ingyenes.

Vásárlási információk (ÁSZF)

Üdvözöljük a LUMATECH Kft. (továbbiakban Szolgáltató) révén karbantartott weboldalon. Jelen Általános Szerződési Feltételekben (továbbiakban ÁSZF) foglaljuk össze a www.ledpont.eu weboldalon (továbbiakban webáruház) található termékek használatának feltételeit a szakmájuk, önálló foglalkozásuk vagy üzleti tevékenységük körében eljáró felhasználók (Felhasználó) valamint a szakmájuk, önálló foglalkozásuk vagy üzleti tevékenységük körén kívül eljáró fogyasztók (Fogyasztó) részére.

Azoknál a rendelkezéseknél, amik a Felhasználóra és a Fogyasztóra egyaránt vonatkoznak, a Felhasználó és a Fogyasztó egyaránt Vásárlóként kerül megnevezésre.

Kérjük, hogy csak abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, ha jelen ÁSZF minden pontját elfogadja, azt kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Amennyiben az itt leírtakat nem fogadja el, úgy nem jogosult a webáruház tartalmának megtekintésére.

A Szolgáltató honlapján bármikor elérhető ezen ÁSZF, azonban az nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában érhető el és kerül megkötésre. Vásárló és Szolgáltató között keletkező szerződés tárgyát a LEDPONT webáruház internetes oldalain feltűntetett áruk képezik. Az ÁSZF nyelve magyar, mely egyetlen magatartási kódexre sem utal. Az ÁSZF által nem rögzített, a honlap használatához nélkülözhetetlen technikai tájékoztatást a webáruház „Információk” menüjében találja. További felmerülő kérdése (webáruház működése, megrendelés és szállítás folyamata) esetén a megadott elérhetőségeinken állunk rendelkezésére.

1.      SZOLGÁLTATÓ ADATAI

Cégnév: LUMATECH Kft.

Székhely és levelezési cím: 9700 Szombathely, Szent Márton utca 31.

Telefonszám, email cím: +36 30 500 41 50, info@ledpont.eu

Cégjegyzékszám: Cg.18-09-111742

Adószám: 24375175-2-18

EU Adószám: HU24375175

Bankszámla szám (HUF): 11600006-00000000-83318359 - ERSTE Bank Hungary Zrt.

IBAN szám (HUF): HU06 1160 0006 0000 0000 8331 8359 ERSTE Bank Hungary Zrt.

SWIFT (BIC): GIBAHUHB

Kibocsátó cégbíróság: Szombathelyi Törvényszék Cégbírósága

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-76392/2014.

A tárhely-szolgáltató neve: TeraHost Kft

A tárhely-szolgáltató címe: 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.

A tárhely-szolgáltató email címe: info@tarhely.us

A tárhely-szolgáltató weboldala:  https://teratarhely.hu/

2.      ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEI

Jelen ÁSZF 2014. szeptember 03. napjától hatályos, mely visszavonásig érvényes. A Szolgáltató fenntartja a jogot az ÁSZF részben vagy egészben történő egyoldalú módosítására.  Az ASZF és annak későbbi módosításai a közzétételkor lépnek hatályba, az azt követően leadott megrendelésekre érvényesek.

A Vásárló a www.ledpont.eu weboldalt kizárólag saját kockázatára használhatja. Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat közben felmerülő vagyoni károkért és nem vagyoni sérelemért. Szolgáltató a webáruház használói által tanúsított magatartásáért minden felelősséget kizár – kivétel a Szolgáltató által igénybe vett közreműködő. A Vásárló kizárólag és teljes mértékben felelős a saját magatartásáért. A Vásárló köteles ügyelni arra, hogy a www.ledpont.eu weboldal használatával 3. személy jogait vagy a jogszabályokat közvetlenül vagy közvetve ne sértsen meg.

Szolgáltató minden jogot fenntart magának a www.ledpont.eu weboldalon megjelenő tartalmakért, vagy annak bármely részéért, továbbá a weboldal tartalmának terjesztéséért. Tilos a Szolgáltató előzetes írásos hozzájárulása nélkül a weboldalon/webáruházban megjelenő tartalmak, vagy azok bármely részletének letöltése, feldolgozása és értékesítése, elektronikus tárolása. Szolgáltató eljárást kezdeményezhet azon személyek ellen, akik a szerzői jogokat megsértik.

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen ÁSZF értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. (Elker. tv.) törvény, valamint a Fogyasztó és a vállalkozás (Szolgáltató) közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadóak.

3.      ADATKEZELÉSI SZABÁLYOK

Az Adatvédelmi tájékoztatónkat ide kattintva érhető el.

A www.ledpont.eu weboldal látogatásához adatszolgáltatásra nincs szükség, ellenben a vásárláshoz, illetőleg a kényelmesebb vásárlás érdekében regisztrációra van szükség. Szolgáltató rögzíti az internetes felületen történő regisztráció során a Vásárló azonosításához szükséges személyes adatokat (név, e- mail cím, telefonszám, lakcím, szállítási cím, esetleg cégnév).

4.      MEGVÁSÁROLHATÓ TERMÉKEK, SZOLGÁLTATÁSOK KÖRE

Webáruházunk elsődlegesen LED-es világítástechnikai eszközök forgalmazásával, értékesítésével foglalkozik. A Vásárló a www.ledpont.eu oldalain található termékek között a termékkategóriák menüpontokból választhat. Bármely főkategóriára kattintva további alkategóriákat talál, mely alkategóriában található termékekről egy rövid tájékoztatót is olvashat. Az alkategória kiválasztása során megtekintheti az adott kategória termékeinek nevét és árát. Ezen termékek körét a felettük található szűrő segítségével szűrheti, illetve a megadott rendezési feltételek szerint rangsorolhatja. Adott kategórián belül kiválasztható az oldalon megjelenítendő termékek száma, melyben a lap alján található számok segítségével lapozhat, több oldal esetén. A termékeink adatlapján megjelenített képek helyenként csak illusztrációként szerepelnek, azok a valóságtól eltérhetnek. Részletekért kattintson a termékfotóra, mivel termékeink főbb tulajdonságait és jellemzőit minden esetben a konkrét termékek oldalán, annak leírásában tüntetjük fel. A www.ledpont.eu oldalain az esetlegesen előforduló hibákért felelősséget nem tudunk vállalni.

A Vásárló számára a Szolgáltató több keresési lehetőséget is biztosít a honlapon:

-        Egyszerű keresés esetén a Vásárlónak csak a kereső szót kell beírnia az erre megadott beviteli mezőbe, és ha valamely termék megfelel ennek a feltételnek, azt a rendszer kilistázza.

-        Összetett keresés esetén a Vásárló az erre megadott beviteli mezőre kattint, majd a kereső szó beírása mellett kiválaszthatja, hogy mely kategóriában, vagy alkategóriában, esetleg termék leírásban kíván keresni.

Megrendelés a www.ledpont.eu internetes oldalain keresztül lehetséges. A rendelés leadásának módja az ÁSZF 6. pontjában, „Rendelés menete honlapon keresztül” részben olvashatja. A Szolgáltató a nem a www.ledpont.eu internetes oldalon leadott megrendelést is elfogadhatja. A Szolgáltató érvénytelennek minősítheti a megrendelést, ha kérdéses a Vásárló által megadott adatok valódisága, vagy értelmezhetetlen a megrendelés. A megrendelést a Szolgáltató a Vásárló által megadott email címre, e-mail-ben igazolja vissza legkésőbb 48 órán belül. A Vásárlónak a Visszaigazolás megküldéséig van lehetősége a megrendelése visszavonására a Szolgáltató által megadott email címen. A visszaigazolás elküldését követően a Szolgáltatónak nem áll módjában a megrendelés törlése. A Szolgáltató és a Vásárló között az adás-vételi szerződés a megrendelés visszaigazolásakor jön létre, kivéve, ha a visszaigazolásban írtak eltérnek a megrendelés paramétereitől. Ebben az esetben a Vásárlónak lehetősége van arra, hogy a megrendelését módosítsa (a visszaigazolást elfogadja, vagy más terméket rendeljen) vagy a megrendelésétől elálljon. Az adás-vételi szerződés érvénytelen megrendeléskor nem jön létre, még abban az esetben sem, ha ennek az érvénytelen megrendelésnek a megérkezéséről  automatikus jelzést is küldött a Szolgáltató. Szolgáltató kizárja a felelősségét azért, ha a Vásárló a regisztrációjakor az e-mail címét nem megfelelően rögzítette, vagy az e-mail címéhez tartozó tárhely telítettség okán nem tud üzenetet fogadni.

Termékeink megvásárlására kétféle lehetőség van. Első: az áru raktáron van, így a Vásárló azonnal meg tudja vásárolni, és 1-7 munkanapon belül a Szolgáltató térítés ellenében házhoz tudja szállítani. Második: a terméket forgalmazzuk, azonban éppen nincs raktáron, ezért meg kell rendelnünk. Abban az esetben, ha a Vásárló egy ilyen terméket rendel meg, a megrendelés visszaigazolásában tájékoztatjuk a Vásárlót arról, hogy várhatóan mennyi időt vesz igénybe az adott termék beszerzése. A termék beszerzése akár 2-5 hetet is igénybe vehet.

A www.ledpont.eu webáruházban feltüntetett aktuális árak érvényesek a megrendelésre. Az árváltoztatás jogát a Szolgáltató fenntartja. A weblapon történő árkorrekcióig megrendelt és visszaigazolt termékekre a korábbi, az árkorrekciót követően megrendelt és visszaigazolt termékekre az új árak érvényesek. Amennyiben a megrendelés a korábbi ár étvényességének időszakában történt a visszaigazolás pedig az új ár időszakára esik, akkor a Szolgáltató felveszi a kapcsolatot a Vásárlóval, tájékoztatja az idő közben bekövetkezett árváltoztatásról és csak akkor történik meg a megrendelés visszaigazolása, ha a Vásárló a megváltozott áron is fenntartja a megrendelését.

Ez utóbbi eljárás az irányadó akkor is, ha technikai hiba miatt téves ár vagy egyéb elírás jelenik meg a www.ledpont.eu honlapján.

A Szolgáltató az akciós árat is a honlapján teszi közzé.

A www.ledpont.eu oldalain esetlegesen előforduló hibákért felelősséget nem tudunk vállalni. A Webáruházunkban feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, azok nem minősülnek ajánlattételnek. Az árak forintban értendők és a törvényes mértékű ÁFA-t tartalmazzák, azonban a házhozszállítás költségét nem. A termékek feltüntetett eladási ára 1 db. termék megvásárlására vonatkozik. Csomagolási költség nem kerül felszámításra.

5.      REGISZTRÁCIÓ

A honlapon keresztül történő rendeléshez regisztráció szükséges. A rövid regisztrációs folyamat elvégzése során kérem, ügyeljen az adatok pontos megadására, hogy a házhozszállítás zökkenőmentesen történhessen. Regisztrációhoz szükséges adatlap a (itt) érhető el.

A Vásárlónak az alábbi adatok megadása szükséges a regisztrációhoz:

-        Személyes adatok: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, telefon, fax (nem kötelező)

-        Számlázási adatok: cégnév (nem kötelező), adószám (cég esetén kötelező), ország, irányítószám, település, utca, házszám, kiegészítő adatok (nem kötelező)

Regisztráció során lehetőség van a Szolgáltató általa vezetett hírlevél listájára feliratkozni. A feliratkozni kívánó Vásárló hozzájárulhat, hogy a Szolgáltató a személyes adatait kezelje tájékoztató anyaga illetve reklámajánlata megküldés céljából. Ha feliratkozást követően később nem tart igényt az ingyenes hírlevél szolgáltatásunkra, indoklás és fizetési kötelezettség nélkül leiratkozhat a Szolgáltató hírlevél listájáról. A leiratkozást követően a Szolgáltató törli a Vásárló vonatkozásában kezelt személyes adatokat és későbbiekben semmilyen formában sem keresi a Vásárlót.

Regisztrációt követően a rendszer automatikusan belépteti a Vásárlót, akinek vásárlói fiókja már működik. Rendszerünk e-mailben automatikusan visszaigazolja a regisztrációt. A regisztráció során megadott adatok változásának frissítéséért a Vásárló a felelős, gondoskodik arról, hogy azok a valóságnak megfeleljenek annak érdekében, hogy a megrendelése hiba nélkül teljesíthető legyen a Szolgáltató részéről.

Elfelejtett jelszó esetén a Szolgáltató a Vásárló kérésére e-mailben elküldi a Vásárló által megadott regisztrált e-mail címére a jelszavát.

A Vásárló elektronikus levélben kérheti a regisztrációja törlését, melyet a Szolgáltató megadott e-mail címére kell megküldeni.

Adatok biztonságáról a Szolgáltató gondoskodik, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, melyek az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. A Vásárlói hozzáférési adatok (így különösen a jelszó) titokban tartásáért a Vásárló felelős. Ha a Vásárló tudomására jut, hogy jelszavával valaki visszaélt, köteles azt a Szolgáltatónak haladéktalanul jelezni a szükséges intézkedések megtétele érdekében.

6.      RENDELÉS MENETE HONLAPON KERESZTÜL

a)     Megvásárolni kívánt termék adatlapján a Vásárló beállítja a kívánt darabszámot – alapestben 1 db termék kerül a kosába –, és rákattint a „Kosárba” gombra.

b)     Vásárló bármikor megtekintheti kosarának tartalmát, ha a „Kosár” ikonjára kattint.

c)     Abban az esetben, ha a Vásárló további termék(ek)et szeretne a kosarába helyezni, a „Vásárlás folytatása” ikonját választja, mellyel visszakerül a www.ledpont.eu kezdőlapjára. Ebben az esetben az 1. pontban leírtak szerint járjon el minden megvásárolandó termék esetén.

d)     Ha nem óhajt további terméket vásárolni kattintson a „Kosár” ikonjára, és ellenőrizze a megvásárolandó termék(ek)et és annak darabszámát. Az „ X ” ikonra kattintva a Vásárló törölheti az adott terméket a kosarából. A mennyiség módosításához a sorban megadott beviteli mezőbe írja a szükséges mennyiséget, majd a frissítés gombra kattintva aktualizálja megrendelését, mellyel a fizetendő összegek is aktualizálódnak.

e)     Vásárló a kosárban található „Pénztár” ikonra kattintva haladhat tovább a megrendelésének folyamatában. A már regisztrált Vásárlók ekkor bejelentkezhetnek fiókjukba, vagy ha már a vásárlási folyamat elindítása előtt bejelentkezett, akkor csak az aktuális rendelésükre vonatkozó szállítási és fizetési módokat kell kiválasztaniuk.

f)       Azok a Vásárlók, akik nem kívánják regisztráltatni magukat, a „Vásárlás vendégként” gyorsrendelés opcióját választhatják. A megrendelési folyamat következő lépése az adatok megadása lesz. Az alábbi adatok szükségesek a vásárláshoz:

-        Személyes adatok: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, telefon, fax (nem kötelező)

-        Számlázási adatok: cégnév (nem kötelező), adószám (cég esetén kötelező), ország, irányítószám, település, utca, házszám, kiegészítő adatok (nem kötelező)

Szolgáltató a megadott adatokat kizárólag a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Ezen adatok megadása után a „Tovább” ikonra kattintva folytathatja a Vásárló a vásárlás menetét. Következő lépésben a Vásárló kiválasztja a számlázási/szállítási címet, majd a szállítási/fizetési módot, melynek típusai a következők:

Fizetési módok:

-        Banki átutalás: Vásárló ebben az esetben a megrendelés ellenértékét előre fizeti ki. A visszaigazolását követően megküldött proforma számla alapján a Szolgáltató számlaszámára történő utalással történik a megrendelés kifizetése. A papír alapú, eredeti, hitelesített számlát a Vásárló részére az áruval együtt küldjük.

-        Utánvételes fizetés: abban az esetben, ha a rendelés értékét a csomag kézhezvételekor kívánja kiegyenlíteni, akkor válassza az " Utánvételes fizetés" fizetési módot.

-        A Vásárló a telephelyünkön történő személyes átvétel esetén készpénzben is fizethet.

A házhozszállítás díját a rendelés értéke határozza meg. A házhozszállítási feltételeinkről a 8. pontban olvashat részletesen.

g)     Adatbeviteli hibák javítása: a megrendelési folyamat lezárása előtt vissza tud lépni a korábbi fázisokba, ahol módosítani tudja a tévesen rögzített adatokat.

h)     A rendelés leadásnak utolsó lépése a „Rendelés jóváhagyása” ikonra történő gombra kattintás, mellyel rendelését elküldi nekünk. Mielőtt az ikonra kattintana kérem, ellenőrizze még egyszer a megrendelt termékek listáját, valamint a szállítási/számlázási adatokat.

i)       Vásárló a megrendelés beküldéséről automatikusan kap egy visszaigazoló e-mail-t az általa megadott email címre, mely nem azonos a rendelés visszaigazolásával/elfogadásával.

j)       48 órán belül a Vásárló elektronikus úton megkapja a Szolgáltatótól a rendelés visszaigazolását, mely a megrendeléssel kapcsolatos adatokat tartalmazza.

7.      ÁTVÉTEL

Vásárló a megrendelt termék(ek)et a rendeléskor kiválasztottnak, és Szolgáltató által visszaigazoltaknak megfelelően tudja kézhez venni, az alábbi módokon:

a)     személyesen, Szolgáltató központi irodájában előre egyeztetett időpontban,

b)     futárszolgálat történő kiszállítással,

c)     Pick Pack Ponton,

d)     PostaPonton.

8.      SZÁLLÍTÁS

Házhozszállítás esetén a Szolgáltatóval szerződött futárszolgálattal történik a megrendelt termékek kiszállítása a Vásárló által megadott szállítási címre. A kiszállításban segítő szolgáltatók köre időközönként változhat, ezért a pontos szállítási költségről a Vásárló a „Szállítás” menüpontban tájékozódhat. Részszállítás teljesítését a Szolgáltató külön díj fejében vállalja. Amennyiben a Vásárló a küldemény csomagolásának sérülése miatt reklamál és emiatt az átvételt megtagadja, akkor a Szolgáltató csak abban az esetben tudja a reklamációt elfogadni, ha erről a kézbesítővel jegyzőkönyvet vetet fel. A Vásárló a termék átvételekor késedelem nélkül köteles meggyőződni arról, hogy a szolgáltatás mennyisége és minősége megfelelő-e. Az átvételt közvetlenül követően kell megvizsgálni azon tulajdonságokat, melyek a minőséget tanúsítják.

Vásárló a megrendelt termékeket a Szolgáltató központi irodájában (9700 Szombathely, Pázmány Péter krt. 10. 4/18), előre egyeztetett időpontban veheti át személyesen.

A www.ledpont.eu weboldalon feltüntetett, továbbá az egyéb formában jelzett szállítási határidő minden esetben várható szállítási időt jelent. A kiszállítás tényleges időpontja szerződött partnereinktől függ, így a pontos szállítási határidőt minden esetben a Szolgáltató visszaigazolása tartalmazza.

Abban az esetben, ha a Vásárló számára nem elfogadható a Szolgáltató által vállalt szállítási határidő, a megrendelésétől a visszaigazolás elolvasását követő 3 munkanapon belül e-mail üzenetben elállhat.

A Felhasználó hibájából adódó sikertelen kiszállítás költsége a Vásárlót terheli. Ismételt kiszállításra kizárólag a teljes fizetendő összeg (áru ellenértéke + kiszállítási + sikertelen kiszállítási költség) előre fizetése esetén kerül sor, ellenkező esetben a Szolgáltató érvényteleníti és törli a megrendelést.

9.      MEGRENDELÉSEK FELDOLGOZÁSA

Megrendelések feldolgozása délelőtt 9 órától délután 16 óráig tart. A 16 óra után leadott megrendelések az azt követő napon kerülnek feldolgozásra. Szolgáltató ügyfélszolgálata minden esetben elektronikus úton visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését.

10.   ELÁLLÁSI JOG

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a Fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Fogyasztó a megrendelt termék, több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak a kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket

Jelen tájékoztató hiányában jogosult Fogyasztó 1 év elteltéig gyakorolni az elállási jogát. Ha a Szolgáltató a termék kézhezvételének vagy a szerződés megkötésének napjától számított 14 nap lejártát követően, de 12 hónapon belül megadja a tájékoztatást, úgy az elállásra nyitva álló határidő e tájékoztatás közlésétől számított 14 nap.

Fogyasztó az elállási jogát gyakorolhatja az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozatával, vagy a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 2. mellékletében meghatározott nyilatkozat-minta útján, melyet az info@ledpont.eu elektronikus levelezési címre kell küldenie.

Az elállási jog gyakorlására nyitva álló idő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Fogyasztó, vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

Fogyasztó a szerződés megkötésének napja, és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja elállási jogát.

A termék visszaküldésének költségét a fogyasztónak kell viselnie, a vállalkozás nem vállalta e költség viselését.

Az elállási jog gyakorlása esetén a Fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli.

Nem illeti meg az elállási jog Fogyasztót olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.

Fogyasztó szintén nem gyakorolhatja az elállási jogát

 1. a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
 2. olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, az elállási jog gyakorlására nyitva álló határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;
 3. romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
 4. olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
 5. olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;
 6. olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;
 7. olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;
 8. lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
 9. hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;
 10. nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;
 11. lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;
 12. a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti az elállási jogát.

Szolgáltató a termék visszaérkezését/vagy az elállási nyilatkozat megérkezését követően a fenti jogszabályok értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a kifizetett összeget a Fogyasztó részére, beleértve a szállítási díjat is.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

Fogyasztó köteles az árukat indokolatlan késedelem nélkül, de a szerződéstől való elállására vonatkozó értesítés Szolgáltató részére történő megküldésétől számított 14 napnál semmiféleképpen sem később visszaküldeni vagy Szolgáltató címen leadni.

Fogyasztónak írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot megküldenie 14 napon belül.

Fogyasztó akkor tartja be a határidőt, ha a 14 napos időszak letelte előtt visszaküldi, vagy átadja a termék(eke)t. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.

A fogyasztó kizárólag a termék visszaküldésének közvetlen költségét viseli, kivéve, ha a vállalkozás vállalta e költség viselését.

A Szolgáltató nem köteles a Fogyasztó részére megtéríteni azon többletköltségeket, amely a Szolgáltató által felkínált legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő szállítási mód választásából adódik.

A visszatérítést Szolgáltató mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta az áru(ka)t, vagy Fogyasztó bizonyítékot nem szolgáltatott arra vonatkozóan, hogy azokat visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Amennyiben Fogyasztó élni szeretne elállási jogával, annak jelzését megteheti Szolgáltató elérhetőségeinek valamelyikén írásban (akár a mellékelt adatlap segítségével), telefonon, vagy akár személyesen is. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén ajánlott küldeményként, csomagként való jelzést fogad el Szolgáltató. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttathatja vissza Fogyasztó Szolgáltató részére.

A fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet itt érhető el.

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelve itt érhető el.

Fogyasztó egyéb panaszával is megkeresheti Szolgáltatót a jelen Szabályzatban található elérhetőségeken.

Az elállási jog csak a Polgári Törvénykönyv szerinti fogyasztónak minősülő Felhasználókat illeti meg.

Az elállási jog nem illeti meg a vállalkozást, azaz az olyan személyt, aki a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében jár e.

Elállási jog gyakorlásának a menete:

 1. Amennyiben a Fogyasztó élni kíván az elállási joggal, úgy köteles az elállási szándékát a Szolgáltató elérhetőségein jelezni.
 2. Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, amennyiben a termék kézhezvételétől számított 14. nap lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát. Írásban történő elállás esetén elég csak az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül. Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, email vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az email illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe.
 3. A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató címére késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, amennyiben a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket (tehát nem kell megérkezni 14 napon belül). A megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket.
 4. A Szolgáltató azonban nem köteles a Fogyasztó része megtéríteni azon többletköltségeket, amely a Szolgáltató által felkínált legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő szállítási mód választásából adódik. A Fogyasztó a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.
 5. Több termék adásvételekor, amennyiben az egyes termékek szállítása eltérő időpontban történik, úgy az utoljára szolgáltatott termék, illetve több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára kézbesített tételnek vagy darab kézhezvételtől számított 14 napon belül élhet a vásárló az elállási joggal.

11.   SZAVATOSSÁG, JÓTÁLLÁS

Kellékszavatosság

Ha a szolgáltatás nem felel meg a szerződésben vagy a jogszabályban foglalt minőségi követelményeknek, akkor a Szolgáltató nem megfelelően jár el. Megfelelően jár el a Szolgáltató, ha a Vásárló a szerződéskötés időpontjában a hibát ismeri.

Szolgáltató kellékszavatossággal tartozik a hibás teljesítésért. A teljesítés időpontjától számított 2 év alatt évül el a Fogyasztó kellékszavatossági igénye. A teljesítés időpontjától számított 1 év alatt évül el a Fogyasztó kellékszavatossági igénye, amennyiben a szerződés tárgya használt dolog. A teljesítés időpontjától számított 1 év alatt évül el a Fogyasztónak nem minősülő Felhasználók kellékszavatossági igénye.

A Vásárló az alábbi kellékszavatossági igénnyel élhet:

a)     igényelhet kijavítást vagy kicserélést, kivétel, ha

-              lehetetlen a választott kellékszavatossági jog teljesítése, vagy

-      aránytalanul magasabb költséget jelentene a Szolgáltatónak összehasonlítva egy másik kellékszavatossági igény teljesítéséhet, tekintetbe véve:

§  hibátlan állapotban képviselt értéket

§  a Szerződés szegés súlyát,

§  jogosultnak okozott érdeksérelmet a kellékszavatossági jog.

b)     igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását (árcsökkentést) vagy a Szolgáltató költségére kijavíttathatja, vagy kijavíthatja a hibát. Végső esetben a Vásárló a szerződéstől elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról a Vásárló áttérhet egy másikra, ennek költsége azonban a Vásárlót terheli, kivéve, ha az áttérésre a Szolgáltató adott okot, vagy az áttérés egyébként is indokolt volt.

A hiba felfedezése után a Vásárló köteles azt a Szolgáltatónak haladéktalanul –Fogyasztó esetében 2 hónapon belül- jelezni.

A Vásárló által bejelentett szavatossági igényről a Szolgáltató jegyzőkönyvet vesz fel. A jegyzőkönyvben fel kell tüntetni a szolgáltatással, a hibával és a szavatossági igénnyel kapcsolatos minden lényeges körülményt.

A Szolgáltató a szavatossági igényről felvett jegyzőkönyv másolatát a Fogyasztó rendelkezésére bocsátja igazolható módon, valamint azt 3 évig megőrzi.

A Szolgáltató törekszik a legrövidebb idő – legfeljebb 15 nap – alatt történő javításra vagy cserére.

A Szolgáltató a terméket elismervény ellenében veszi csak át, javításra vagy a szavatossági igény teljesíthetőségének vizsgálatára. Az elismervényen feltűnteti:

-      a Vásárló teljes nevét és címét,

-      ingó dolog azonosításához szükséges adatokat,

-      átvétel időpontját az ingó dolognak, valamint

-      azon időpontot, mikor a javított terméket a Vásárló átveheti.

A jótállásra és a szavatosságra vonatkozó tájékoztató (itt) érhető el.

12.   PANASZKEZELÉS

Webáruházunk célja, hogy a megrendelő teljes megelégedettségével valamennyi megrendelést megfelelő minőségben teljesítse. Abban az esetben, ha a Vásárlónak a szerződéssel vagy annak teljesítésével összefüggésben mégis valamilyen panasza lenne, azt a webáruház elérhetőségeinek egyikén (e-mail címen, vagy postai úton) megteheti. Szóbeli panasz esetén, azt a Szolgáltató megvizsgálja, és lehetőség szerint orvosolja. Ha a Vásárló nem ért egyet a panasz kezelésével arról és az álláspontjáról a Szolgáltató jegyzőkönyvet vesz fel, melyről egy másolatot a Vásárló is kap. A panasz azonnali kivizsgálási lehetőségének hiánya esetén Szolgáltató jegyzőkönyvet vesz fel, melynek másolati példányát a Vásárlónak átadja.

Webáruházunkba érkező írásbeli panaszt 30 napon belül írásban megválaszoljuk. Panasz elutasítása esetén a Szolgáltató az elutasítást indokolja, és a Vásárlót erről tájékoztatja. A válasz másolati példánya 3 évig megőrzésre kerül, ellenőrző hatóság kérésére bemutatjuk.

Jelen szerződés alapján a Szolgáltató a vitássá váló kérdéseket megpróbálja elsősorban békésen, egymás közt, írásban (e-mail), de ha szükséges szóbeli egyeztetés, tárgyalás útján megoldani.

Ha ez nem vezetne eredményre, a vitás ügy elbírálására a helyi bíróságok hatáskörébe tartozó kérdésben a Szombathelyi Járásbíróság, a törvényszék hatáskörébe tartozó ügyben pedig a Szombathelyi Törvényszék lesz illetékes (kikötés).

13.   VEGYES RENDELKEZÉSEK

Kötelezettsége teljesítéséhez a Szolgáltató jogosult közreműködőt igénybe venni. Amennyiben közreműködőt vesz igénybe, annak magatartásáért úgy felel, mint ha maga teljesített volna.

Abban az esetben, ha jelen ÁSZF valamely része érvénytelen vagy azzá válna, ez a fennmaradó részek érvényességét, érvényesíthetőségét, valamint jogszerűségét nem érinti.

Nem tekinthető az adott jogról való lemondásnak, ha Szolgáltató jelen szabályzatban megillető jogát nem gyakorolja. Lemondás bármely jogról csak arra vonatkozó kifejezett írásbeli nyilatkozat esetén érvényes. A tény, hogy a Szolgáltató bizonyos esetekben eltekint a szerződési feltételek valamelyik szabályának/pontjának szigorú betartásától, nem vonja maga után azt, hogy a későbbiekben ne követelné meg e szabály/pont szigorú betartását.