A szállítás 30 000 Ft-tól ingyenes.

SODRONYOS VILÁGÍTÁS RENDSZER

sodrony rendszer előnye, hogy változatosan szerelhető be otthonunkba. A feszített világítás rendszer használható normál és nagy belmagasságú helyiségekben is. A rendszer tetőtér világítására is alkalmas a ferde síkú felületek ellenére is. A sodronyos világítás rendszer mennyezeti infrafűtés esetén is alkalmazható anélkül, hogy aggódni kellene bárminek az átfúrása miatt, mivel a rendszer trafója nemcsak mennyezeten, hanem oldalfalon is beköthető!

sodronyos világítási rendszer lámpái a sodronyokhoz rögzítve lebegnek a térben. A sodrony rendszer alapja a működést biztosító 230/12V trafó (AC és DC változatok), amit közvetlenül be lehet kötni a hálózati 230-os kiállásra. A bekötés lehet mennyezeti, fali vagy ferde síkú tetőtér esetében. A szigetelt feszített sodronyokban és a trafót a sodronyokkal összekötő kábelben a feszültség már csak 12V. A sodronyok és a bekötő kábelek is szigeteltek a rövidzár elkerülése miatt! A bekötőkábel elektromos kapcsolódását a sodronyokhoz kis becsavarható tüske biztosítja. A sodronyok lebegő lámpák elektromos kontaktját szintén csavarótüske segíti.

A feszített kábelek között lebegő lámpák szerelési folyamata:

  • A sodronyos világítás rendszer működtető trafóját a hálózati kiállásra (230V) kell bekötni majd rögzíteni a felülethez. Ezután már csak a trafó takarófedelét kell visszatenni és rögzíteni a talprészhez.
  • A következő mozzanat a szigetelt sodronyok felszerelése. (A párhuzamosan futó sodronyok a bekötési helytől távolabb is futhatnak, nem kell, hogy egy vonalba essenek!) A komplett szettekhez tartozó sodrony minden esetben egyben van. (5 méter fesztáv - 10 méter sodrony) Amennyiben nagy a fesztávolság, mint amit a világítás csomag lehető tesz plusz sodrony vásárlása szükséges! A sodronyokat egyik oldalról csak kampókkal, míg a másik oldalon kampókkal és feszítőcsavarokkal rögzíthetjük, illetve feszíthetjük ki. A sodrony rendszer kábelei elhúzhatók az egyenes vonalból különböző kiegészítőkkel, viszont arra figyelni kell, hogy ha az elhúzás már egy ponton túli (például "U" alak) akkor mindkét oldalon szükséges a feszítőcsavarok használata!
  • A készre szerelt feszített sodronyokra már csak a lámpákat kell feltenni. A sodrony és a lámpa kontaktját a sodronyos lámpa oldalain található tüskés csavar biztosítja. A sodronyos rendszer a trafó teljesítményének határáig további lámpákkal is bővíthető. A rendszer rugalmassága lehetővé teszi a lámpák áthelyezését/mozgatását is. Ez különösen előnyös azoknak, kik szeretik gyakran átrendezni az otthonukat!

A feszített világítás rendszeréhez LEDes lámpák mellett tartozék fényforrás nélküliek is megtalálhatók. A sodronyos lámpák jól állíthatók (forgathatók), némelyik több helyen is, ami lehetővé teszi a fény pontos irányítását a falra tett képre, festményre vagy dekorációra. A sodrony rendszer egyaránt alkalmas általános és funkcionális világításra is!

A lebegő sodronyos világítás lámpái közt vannak időtálló, klasszikus, modern és minimalista darabok is. A világítás rendszer megtalálja a helyét minden lakberendezési irányzatban. A sodronyos világítás rendszer három alapvető színben (matt fekete, matt króm, matt fehér) érhető el, de mind a lámpáknál és a kiegészítőiknél is megjelenik akár a króm is.

Felmerülő kérdés esetén természetesen segítünk!