A szállítás 30 000 Ft-tól ingyenes.
Szűrők visszaállítása
Gyártó
Energia osztály
Fejelés/foglalat
Kivitel
Fény színe
Funkció
Szín
Fényáram
Sugárzási szög

HÁROMFÁZISÚ SÍNES VILÁGÍTÁS RENDSZER

A sínes világítás rendszerek alapvetően sínekből és vezetősínes lámpákból állnak össze. A vezetősínes rendszerek lehetnek egy-, két, és háromfázisúak is. A sínben a fázisok számának megfelelő áramkör van. az egyfázisú vezetősínes világítás rendszerekben 1 áramkör, a kétfázisúban 2, míg a háromfázisú sín már 3 áramkört is magában rejt. A többfázisú sínes világítás áramköreihez a lámpákat csoportokba rendezve tudjuk kapcsolni, ami lehetőséget ad a csoportok lámpáinak külön-külön kapcsolására és szabályozására Összefoglalva: a sínes rendszerek fázisát a sínben lévő áramkörök száma határozza meg.

A kategóriában a professzionális felhasználású háromfázisú sínes világítás rendszer elemei találhatók meg. A háromfázisú vezetősínes rendszerek ideális terepe a nagyobb térrel rendelkező belterek, főként, ha szükséges egy komplett rendszer sínes lámpáinak rugalmas kezelése. Alkalmazási területek. vendéglátás, szálloda, iroda, üzlet, rendelő professzionális megvilágítása.

A 3 fázisú sínes rendszer lámpái akár három külön csoportba is rendezhetők, de természetesen lehetőség van arra is, hogy teljes világítás rendszer csak 1 áramkört használjon. A sínhez kapcsolódó lámpa csoportba rendezését számozott forgótárcsa teszi lehetővé. A tárcsát csak arra a számra kell állítani amelyik csoporthoz társítanánk. A csoportokba rendezés lehet  "véletlenszerű" (1 - 1 - 3 -1 - 2 -2) is. A sínes rendszer létrehozott csoportjai bármikor megváltoztatható. A csoportokba rendezett sínes lámpák külön-külön is kapcsolhatók, illetve dimmelhetők!

A pontos fényigény és fényszórás DiaLux világítástervező programban határozható meg, világítástervező segítségével, de a következő információk segítik az egyszerűbb megtervezést is. A ProRail3 rendszer sinei keresztmetszetüket nézve nem szimmetrikusak, ezért egyes sínes kiegészítő elemek balos és jobbos változatokban is elérhetők. Ahhoz, hogy pontosan tudjuk melyik változat szükséges, elég akárcsak egy vázlatot készíteni a tervezett rendszerhez. A vázlaton elhelyezkedő pozíció (bal, jobb) adja meg azt, hogy épp balos vagy jobbos sínes kiegészítőre van szükség.

Mivel a sínes rendszer egyik kiemelt tulajdonsága a rugalmasság. Ezért a rendszert nem szükséges felültervezni lámpákkal, hiszen, ha nem megfelelő világítást ad a már elkészült rendszer, könnyedén kiegészíthetjük újabb lámpákkal!

A háromfázisú ProRail3 sínrendszer elemei.

  • A pontos méretre vágható fém háromfázisú vezetősínek 1 és 2 méteres hosszúságban érhetők el. A vezetősínek elektromos és mechanikus összekapcsolását összekötő elem biztosítja.
  • A 3 fázisú sín 230V-os hálózati betáplálást igényel, amit a rendszerhez tartozó kiegészítők tesznek lehetővé. A sínes világítás rendszer betáplálása lehet közbülső, vagy valamelyik végről is.
  • A háromfázisú sínekhez végzáró kupak, "L" és "T" idom is rendelkezésre áll.
  • Sínes spot lámpák és függesztékek klasszikus foglalattal (E27, GU10), illetve vezetősínes LED lámpák különféle szórásszöggel.
  • 3 fázisú sínes függesztő adapterek, melyek segítségével a rendszerbe integrálhatók a normál függőlámpák is.
  • Lehetőség van a világítás rendszer síneinek függő (belógatott) szerelésére is.
  • A ProRail3 vezetősínes rendszer sínei és lámpái a fekete és fehér színűek mellett ezüst változatban is elérhetők.

A ProRail3 rendszer összeszerelése egyszerű, a gyors telepítést plug-in csatlakozások segítik, de ettől függetlenül a szerelést bízzuk szakemberre!

A 3 fázisú sínes világítás rendszer alaptervezésében (DiaLux világítási terv kivételével) és az elemek kiválasztásában segítünk!