10 inspiráló világítás ötlet – első rész

A lámpák gondos tervezése lehetőséget ad a személyiségünkhöz leginkább illők kiválasztásában, miközben a lakás otthonosságában sem marad hiányérzet!  Egy megfelelő gondossággal kiválasztott lámpa megadja otthonunk elvárt stílusát, emeli annak fényét a szó szoros és átvitt értelmében is!

Nordlux Manhattan függesztett skandináv design lámpa

Nordlux Manhattan függesztett skandináv design lámpa

Nézzük is meg az első 5 inspiráló világítás ötletet, Nordlux skandináv design lámpái segítségével!

Nordlux Manhattan fali skandináv design lámpa

Nordlux Manhattan fali skandináv design lámpa

Válasszunk művészi szintre emelt design lámpát!

Szemet gyönyörködtető lámpa a falra? Válasszunk egy fenséges, művészien kivitelezett Nordlux Manhattan fali lámpát, mely nem csak varázslatos atmoszférát teremt amikor világít, hanem extra látványt is nyújt még kikapcsolt állapotban is!

A Nordlux Manhattan falikar egyszerű kidolgozottsága mellet is egészen látványos megjelenésű! A fekete fali lámpát eleganciát adó sárgaréz részletek egészítik ki. Sőt, a falikar tartója beépített elektronikus (LED dimmelésére is alkalmas) fényerőszabályozót is kapott! A lámpa ki- és bekapcsolása illetve a fény tompítása sárgaréz tekerőgomb segítségével történik. Tipp: fényforrásként dimmelhető LED-szálas (filament) nagygömb “izzókat” (G95 E27 1700K borostyán színű üvegbura, G95 E27 2200K füstüveg bura, G95 E27 2700K matt fekete tetőtükrös üvegbura) használjunk, mivel nem csak szépek de kimondottan takarékosak is!

A Nordlux Manhattan-széria (Design For The People) tervezője: Bonnelycke MDD

Nordlux Eik asztali skandináv design lámpa

Nordlux Eik asztali skandináv design lámpa

Állítsunk össze nyugodt, harmónikus kompozíciókat lámpákkal, azokkal harmonizáló bútorokkal és elegáns dekorációval!

A fenti Nordlux Eik asztali design lámpa egyszerű minimalizmusa ellenére is kifejezetten dekoratív. A lámpa burája állítható, így fénye könnyen ráirányítható a megvilágítandó területre. Tipp: az asztali lámpa ideális kis gömb formájú LED fényforrása elérhető szimpla vagy akár gazdaságosabb tripla csomagolásban is!

A teljes minimalista Nordlux Eik-sorozat ide kattintva látható!

Nordlux Sence fali skandináv design lámpa

Nordlux Sence fali skandináv design lámpa

Ki ne szeretne egy olyan hálószobát ahová belépve rögtön megnyugtató hangulat várja! Díszítsük hálószobánkat lágy, a harmónia érzetét erősítő skandináv design lámpával! 

Nordlux Sence falikarja tökéletesen megfelel erre a célra! A minimál stílusú design lámpa fali olvasólámpaként  és éjjeli lámpaként is egyaránt hasznos eszköz a mindennapokban. A falikar tisztaságot sugalló fehér alapszínét apró sárgaréz részletek teszik még tetszetősebbé. A Sence design lámpa kézzel készített opálfehér üvegburája gyönyörű atmoszférát teremt a kiáramló fény által.  Tipp1: fényforrásként a fényt körkörösen szóró LED-szálas (filament) retró üvegburás “égőt” ajánljuk amennyiben annak fényét nem szeretnénk szabályozni! Tipp2: mivel a falikar talprészébe LED fényforrás szabályozására is alkalmas sárgaréz forgógombos dimmer került beépítésre, ezért akár tompítható fényű LED szálas kisgömböt is belecsavarhatunk! Tipp 3: ha igazán extra hangulatot szeretnénk, akkor ezt a Dim To Warm LED szálas “égőt” vegyük igénybe, mivel a fénye a tompítással párhuzamosan egyre melegebb, ezáltal egyre hangulatosabbá válik! A meleg tónusú esti fény segít az elalvás előtti fázis lerövidítésében is!

A skandináv stílusú Nordlux Sence üveglámpákat Maria Berntsen dán dizájner tervezte.  Az elérhető teljes Sence portfólió itt látható!

Nordlux Artist skandináv design függeszték

Nordlux Artist skandináv design függeszték

Vigyünk egyéniséget a beltéri világításba! Játsszunk a lámpák különböző méretével és a belógatás magasságával is!

A művészi szinvonalú LED-es Nordlux Artist időtlen design függesztékek tervezőjét (BonnelyckeMDD) a dobfelszerelések cintényérjainak formája inspirálta. Az időtlen minimál design lámpa bármely lakberendezési sílussal kombinálható! Tipp1: amennyiben az ipari stílus jellegét szeretnénk erősíteni, szereljünk fel polírozott vörösréz függesztékeket! Tipp2: az alapvetően lágy színpalettára építkező lakberendezést dobjuk fel erős kontrasztot adó polírozott acél függő design lámpákkal!

Nordlux Milford skandináv design függeszték

Nordlux Milford skandináv design függeszték

A sötétebb tónusú klasszikus kék (Classic Blue – Pantone 2020) alapszínt kapó helyiség élénk opálfehér üveg függesztéke eléggé erős kontrasztot ad. Szinte “világít” még kikapcsolt állapotában is!

A Milford 30 skandináv design függeszték feltűnően dekoratív lámpa. Az opálos üvegbura organikus alakját az azon függőlegesen végigfutó kis barázdák díszítik, amik amellet, hogy kemelt eleganciát adnak, a kiáramló fényt is játékosságra késztetik.  Tipp: a lámpához 3-fokozatban normál kapcsolóval szabályozható LED-szálas retró égőt használjunk! A fényerő tompításához így nincs szükség külön fali dimmer beszerelésére. A fényáram leszabályozásával kellemes hangulatfénnyel világíthatunk miközben az energiafelhasználás is csökken!

A teljes Milford-kollekció itt érhető el!

Hamarosan jelentkezünk a bejegyzés második befejező részével is!

 

One thought on “10 inspiráló világítás ötlet – első rész

Minden vélemény számít!