A “lebegő” világítás rendszer

A sokrétű és praktikus “lebegő” világítás rendszer alapja a felületek közé kifeszített sodronyok. A 12V-os lámpák a szigetelt sodronyokhoz két oldalról is kapcsolódnak, mind mechanikusan, mind elektromosan. Itt felmerülhet a kérdés, hogy ha szigetelt a vezeték, mégis hogy ad áramot a lámpának?! Nagyon egyszerű módon: a lámpák rögzítését biztosító csavarok végén kis tüske van, ami átszúrja a sodrony szigetelését kontaktot biztosítva. Ráadásul a trafó nemcsak mennyezetre, hanem oldalfalra is felszerelhető, ami a világítás rendszer kialakításában nagymértékű szabadságot is ad. De, hogy pontosan mik is ezek, a bejegyzést továbbolvasva ki fog derülni!

Sodronyos világítás rendszer

Sodronyos világítás rendszer

A praktikus sodronyos világítás rendszer nagy belmagasságú nagypolgári lakásokban is kiválóan használható, hiszen a sodronyokat a mennyezettől mérve mélyebben is felszerelhetjük, s mint már tudjuk a trafót a mennyezet mellett akár a falra is felszerelhetjük.

Feszített sodronyos világítás nagypolgári lakásban

Feszített sodronyos világítás nagypolgári lakásban

A feszített világítás rendszer télikertekben is otthon érzi magát a trafó helyének szabad megválasztása miatt.

Természetesen normál belmagasságú terekben is jól mutat, ahol már a rendszer közelebb vihető a mennyezethez. A forgatható sodronyos spot lámpák az általános célú világítás mellett a lámpafejek forgatásával a fali dekoráció is kiemelhető. Sőt, arra is van lehetőség, hogy a spot lámpák fényét a mennyezetre irányítsuk. Ez kellemesen lágy indirekt hangulatilágítást eredményez a helyiségben.

A sodronyos lámpa rendszer ferde síkú felületekre is felszerelhető, ami tetőtér bevilágítására jelent egyedi megoldást.

Sodronyos világítás rendszer a tetőtérben

Sodronyos világítás a tetőtérben

De maradt még egy terület ahol előnye van a feszített világítás rendszernek. Ez a mennyezeti (rejtett) fűtéssel szerelt helyiségekben jön jól, ahol nincs, vagy csak alig van lehetőség a mennyezet megfúrására.

A sokrétű felhasználási terület mellett még mindig van olyan tulajdonsága a sodronyos rendszernek ami miatt érdemes használni otthonunk világításához. Ez a rendszer által biztosított nagyfokú rugalmasság. A világítás rendszer bővíthető (a trafó teljesítményéig) további lámpákkal , de a lámpák gyakori átmozgatásának sincs semmilyen akadálya.

A sodronyos világítás rendszer sokszínű is. Most elsősorban nem az elérhető alapszínekre (matt fekete, matt fehér, matt króm), hanem a különféle lakberendezési irányzatokhoz igazítására gondolok. A sodronyos alapszettek elérhetőek klasszikus és modern stílusban is. A sodronyos lámpa rendszer jól mutat nagypolgári otthonok mellett minimalista modern lakásokban is.

Végezetül még egy kis extra: a teljes rendszerre 5 év háztól-házig garanciát vállalunk!

 

 

 

Minden vélemény számít!