LED tükör felszerelése

A LED tükör felszerelése kimondottan egyszerű. Ez a bejegyzés az előkészítés fázisától a végső felszerelés folyamatát mutatja meg.

LEDes tükör fürdőszobába

LED tükör fürdőszobába

Első lépés az elektromos előkészítés

Az alap villanyszerelést a fürdőszoba falának elkészülte után, de még a csempézés előtt kell elvégezni.  A LEDes világító tükör normál hálózati feszültségről (230V) működtethető, emiatt csak a falból kiálló vezetékre van szükség amire a LED tükör közvetlenül ráköthető. A 230V feszültségű fali kiállás nagyjából a fürdőszobai tükör közepe körül legyen. Nem kell a tökéletes mértani pontosság, mert a világító tükör bekötési pontja széles tartományú bekötést is megenged.

A LEDes tükör érintésérzékeny felületen át kapcsolható, illetve szabályozható, emiatt nem szükséges a müködtetéshez fali kapcsoló használata!

Közbenső fázis a hidegburkolás

A falból kiálló vezeték ne legyen feszültség alatt! A lehető legnagyobb biztonság miatt a burkolás megkezdése előtt fontos ellenörizni a kiálló vezeték szigetelését! 

A csempéket csak fel kell ragasztani a falra. Csak arra kell ügyelni, hogy a vezeték burkolaton kívülre kerüljön, illetve az elég hossz legyen a tükör könnyed bekötéséhez. Már csak a csempék befejező fugázása szükséges, és jöhet a felszerelés!

Utolső lépések

Még a fürdőszobai tükör hálózati bekötése előtt be kell fúrni a falba a tartókonzol(ok) csavarjait. A LED-es tükör közvetlenül nincs a falra rögzítve, lényegében csak fel kell akasztani a tartókonzol(ok) segítségével (kiviteltől függően 1 vagy 2 darab).

A csavarok befúrása után a tükör csatlakozó dobozába be kell kötni a falből kiálló vezetéket, és a tükör érintőkapcsolójával egy próbát teeni. Ezután már csak a helyére kell akasztani a tükröt, ügyelve arra, hogy ne látszódjon a kábel!

A világító tükrök extra funkcióiról itt találahtó egy korábbi bejegyzés!

 

 

Minden vélemény számít!