10 inspiráló világítás ötlet – második rész

A lámpák gondos tervezése lehetőséget ad a személyiségünkhöz leginkább illők kiválasztásában, miközben a lakás otthonosságában sem marad hiányérzet!  Egy megfelelő gondossággal megválasztott lámpa megadja otthonunk elvárt stílusát, emeli annak fényét a szó szoros és átvitt értelmében is!

Nordlux Strap 48 skandináv design függeszték

Nordlux Strap 48 skandináv design függeszték

Következzen a 10 inspiráló világítás ötlet második része! Az első 5 ötlet ide kattitva látható!

Nordlux Josefine skandináv design függeszték

Nordlux Josefine skandináv design függeszték

Adjunk stílust otthonunknak egy karakteres, jellegzetes design lámpával!

A lámpa nem csak egyszerű fényforrás. Akár a minimalizmust, akár a romantikát vagy akár a klasszikust részesítjük előnyben, a megfelelő lámpa segít kiemelni otthonunk stílusát, miközben annak igazán szép megjelenést kölcsönöz. A Josefine skandináv design függeszték egy olyan lámpa aminek valódi “egyénisége” van, csak úgy vonzza tekintetünk!

A függő design csillár fekete színű fém csövei ipari jellegget adnak, miközben ezeket az erős karakterrel bírő részeket sárgaréz betétek lágyítják, s teszik egyben egészen dekoratívvá is. A design csillár a lehető legfinomabb módon hozza egyensúlyba a skandináv minimalizmust a lámpában megjelenő eleganciával. A Josefine skandináv design függeszték a klasszikus csillárok újszerű értelmezését jeleníti meg, annak szárai kiválóan állíthatók és forgathatók!

Következzenek a design csillárhoz javasolt fényforrásaink! Tipp1: a G95 LED-szálas gömb fényárama nemcsak egyszerűen szabályozható, hanem a fény tompításával együtt annak tónusa is egyre inkább pihentetőbb, melegebb lesz! Tipp2: a lámpa sárgaréz részleteivel jól harmonizál ez a sárgaréz tükörburás LED-szalas gömb “izzó”!

Az innovatív és játékos Josefine-sorozat lámpái itt láthatók!

Nordlux Strap 27 skandináv design függeszték

Nordlux Strap 27 skandináv design függeszték

Használjunk textilborítású kábelt a lámpák függesztésekor!

A textilkábel emeli a lámpák dekoratív küllemét, miközben a kábel puha textil bevonata az otthonosság érzetét is erősíti. Nordlux Strap 27 design lámpája ilyen, textilbevonatú kábelen függ. A modern ipari stílus jegyét viselő lámpa lágyan ívelő fém ernyőjét patent rögzítésű bőrszíj köti össze a függesztékkel. Minden egyes Strap lámpához két cserélhető bőrszíj jár, amelyek közül az egyik fekete, míg a másik barna színű! A lámpa fekete színű fém burájának belső fele a fényt jól visszaverő fehér festést kapott!

Tipp: csavarjunk a függesztett design lámpa foglaltába matt-fekete tükörburás LED-szálas gömböt! Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy a kiáramló fény a lámpa burájából visszaverődve – indirekt módon – világít, ami a káprázó hatását megszűnését hozza magával!

A modern ipari stílust skandináv minimalizmussal ötvöző Strap-széria teljes választéka itt található meg!

Nordlux Parson fali skandináv design lámpa

Nordlux Parson fali skandináv design lámpa

Fókuszáljuk a fényt kedvenc képünkre vagy dekorációnkra!

A világítás segítségével emeljük ki otthonunk legszebb részleteit! Fali lámpák fényét irányítsuk egy fotóra vagy akár egy festményre!

A Nordlux Parson fali spot lámpa két trendet egyesít, a rideg fekete fém és a lágy hatást keltő opálfehér üveg használatát. A kontraszt a két alkalmazott anyag közt ugyan kimondottan erős, de a végeredmény egészen mutatós.

Tipp: mindkét következő LED kisgömb ideális párja a spot lámpának, az egyik 25W-os míg a másik 40W-os klasszikus égőt helyettesít rendkívül alacsony fogyasztás mellett!

A teljes Parson spot lámpa kínálatunk itt látható!

Nordlux Alton 23 skandináv design függeszték

Nordlux Alton 23 skandináv design függeszték

Világítsuk meg a megbújó sarkokat is!

Unalmas a sarok? Vigyünk otthonosságot egy kis konzolasztalra összeállított csendélettel majd annak megvilágításával!

A példában szereplő Nordlux Alton 23 skandináv design függeszték tökéletesen megoldja az előbbi feladatot! A függő lámpa elegáns szálhúzott sárgaréz nyakát a fényt lágyító opálfehér üvegbura egészíti ki. A lámpának az arany színű nyak mellett egy fekete színű is tartozéka, melyeket akár cserélgethetünk is!

Tipp: a lámpához használjunk 3-fokozatban normál kapcsolóval szabályozható LED-szálas (filament) körtéket, 40W-os vagy 60W-os villanykörte megfelelőségével!

Az Alton-széria a függeszthető változatok mellett asztali lámpákat is magában foglal. A teljes lámpacsalád opálfehér és füstüveg burával is elérhető kedvünk szerint!

Nordlux Dalton kültéri skandináv design lámpa

Nordlux Dalton kültéri skandináv design lámpa

Üdvözöljük fénnyel a hozzánk látógatókat!

Vendégeinket hangulatos kültéri világítással fogadjuk már otthonunk bejáratánál is! Erre a célra a bejáratot nemcsak megvilágító hanem azt kijelölő (megtalását segítő) fali lámpa tökéletes alkalmas!

A modern Dalton kültéri fali lámpa kubista fém kerete víztiszta üveg lapokkal egészül ki.  Tipp: a lámpa E27 foglalatába tegyünk otthonosan meleg fényű (2500K) üvegburás LED “izzót”, az így elért fényhatás kimondottan barátságos hatást kelt!

Hamarosan inspiráló kültéri világítás ötleteket is meg fogunk mutatni!

 

Minden vélemény számít!