Fényszabályozás otthon

A LED-technológia korán eljutott oda és a fejlesztések igazodtak ahhoz, hogy a LED-fényforrások különböző típusaival a világítás aktuális hangulatunkhoz illeszkedő lehessen vagy a kívánt hangulat megteremtésében segítsen. Az, hogy a forgatható szabályozókkal hol fényesebb, hol sötétebb megvilágítást érhetünk el, hasznos dolog, de már nem újdonság. Viszont a Paulmann-nál egyes termékeikkel büszkén hirdetik, hogy már elérhető a fény színének szabályozása egyszerű chippel ellátott “LED-izzókkal” is. A dimmelhető LED-lámpákkal gyorsan változtatható az otthoni atmoszféra. Az ún. „Warmdimm” lámpával a dimmelést 2000 és 3000 Kelvin színhőmérséklet között végezhetjük. Utóbbi a halogén fényforrások  melegfehér színét jelöli, előbbi viszont egy egészen más hangulatot kölcsönző arany színű világítást jelent. A fényerő folyamatos csökkentésével a fény színhőmérséklete egyre otthonosabbá, illetve sárgásabbá válik. Amíg tehát például otthoni munkavégzés, házimunka közben érdemes a magasabb színhőmérsékleti tartományban tartani a “LED-izzót”, a pihenésre szánt idő alatt ajánlott csökkenteni ezen a kellemes aranysárga színhez.

Paulmann Premium AGL LED körte

Paulmann Premium AGL szabályozható LED körte

A Paulmann cég Warmdimm izzói E27-foglalatúak, így könnyen csavarható a legtöbb lámpatestbe. A 7, valamint 11 Watt teljesítményű “LED-izzók” megfelelnek a 40-es, illetve 60-as hagyományos izzóknak. A LED-ek rendkívül hosszú élettartammal bírnak és akár 80%-os energia megtakarítás érhető el velük.

Várjuk el a lámpáinktól és persze magunktól is a rugalmasságot, változtathatóságot! A hozzánk, illetve hangulatunkhoz illeszkedő világítás újfajta könnyítést hoz a hétköznapokba. Az otthonosság, a nyugodt feltöltődés, a kellő pihenés érzetéhez járulnak hozzá a dimmelhető LED-ek.

Minden vélemény számít!