Paulmann Neordic – skandináv design lámpák

Paulmann Neordic – a német gyártó újdonság skandináv design lámpa sorozata. A Neordic-széria lámpái a modern skandináv stílust jelenítik meg az aktuális trendi színeket és természetes anyagokat kombinálva.

A fenntartható erdőgazdálkodásból származó valódi fa, a beton vagy a márvány minden lámpát egyedivé tesz, miközben otthonunknak egészen különleges, természetes hangulatot kölcsönöz. A Neordic design lámpák tökéletesen illeszkednek a divatos skandináv stílushoz!

Paulmann Neordic skandináv design lámpák

Paulmann Neordic skandináv design lámpák

A valódi természetes alapanyagokból készült design lámpák számos előnnyel kombinálják a skandináv stílust:

  • A skandináv design lámpák könnyen felszerelhetők vagy összeépíthetők akár házilag is!
  • Aktuális trendszínek az időtlen klasszikus stílussal ötvözve.
  • Az összes Neordic lámpa ideálisan kombinálható egymással.
  • A lámpákhoz a fényforrások ízlés szerint szabadon választhatók.

Következzenek inspiráló fotók lámpák bemutatásával és tippekkel a megfelő fényforrások kiválasztásához!

Paulmann Neordic skandináv design lámpák

Paulmann Neordic

Következzenek tehát a Neordic-sorozat lámpái balról-jobbra haladva!

Az étkező asztala fölött Neordic Juna függeszték látható, textilkábelről belógatva. A lámpa világoszöld fém buráját vörösrézzel kiegészített fa nyak egészíti ki. Tipp1: ha a lámpához körte vagy nagygömb formájú vörösréz tetőtükrös “égőt” társítunk az nem csak kitűnően passzol a bura vörösréz berakásához, hanem a bura belső feléről visszaverődve káprázásmentes megvilágítást is ad. Tipp2: a lámpát az asztal fölé csak olyan mértékig lógassuk be, hogy ahhoz a fejünk még véletlenül se koccanjon hozzá! Ez körülbelül 60-70cm körüli szabad helyet jelent.

Az ablak előtti Neordic Stellan skandináv design állólámpa fa talpat illetve textil ernyőt kapott. Tipp: a lámpához jól passzol ez a nagy fényerejű LED-szálas (filament) körte “izzó”!

A puffra tett Neordic Berit kis asztali design lámpa tripod fa lábakon áll, ernyője és vezetéke textil borítású. Tipp: fényforrásként a lámpába 3-fokozatban normál kapcsolóval szabályozható “égőt” csavarjunk be, hogy az asztali lámpa akár hangulatfényt is adhasson!

A kis kávézóasztal fölött a valódi fa betéttel kiegészített víztiszta üveg burájú Neordic Yva látható fehér színű textilkábelről függesztve. Tipp: fényforrásként retró megjelenésű LED-szálas (filament) körtét ajánlunk, számtalan elérhető variánsban!

Paulmann Neordic skandináv design lámpák

Paulmann Neordic skandináv design lámpák

Vannak akik legszívesebben az egész lakásukat növényekkel díszitenék. A beültethető növénytartóval is rendelkező lámpák számukra készülnek. Haladjunk ezúttal is balról-jobbra a lámpák bemutatásakor! A kanapé melletti Neordic Elric álló design lámpa már rendelkezik a kis üveg növénytartóval is. A beültetett növényt LED Grow Green növénynevelő LED “izzó” világítja meg, miközben annak növekedését is serkenti.

Rögtön utána az egyszerű ám mégis nagyon elegáns Neordic Embla függeszték következik vörösréz szalaggal a buráján. Tipp: a lámpához tökéletes passzol a vörösréz tetőtükrös LED-szálas (filament) gömb “izzó”, mely nemcsak az esztétikai élményt emeli, hanem a bura belsejéből visszavert fényt gyakorlatilag káprázásmentessé varázsolja!

Ezután szintén két beültethető lámpa következik függeszthető kivitel mellett. Elsőként a Neordic Tasja majd rögtön utána a Neordic Fanja függeszték látható. Mindkét lámpa LED Grow Green növénynevelő “égőt” kapott.

Végül a keretes falipolcra praktikus Vitis flexibilis szárú lámpát csiptettek.

Paulmann Neordic skandináv design lámpa

Paulmann Neordic skandináv design lámpa

A letisztult elegancia szerelmeseinek készültek a Neordic Nordin-sorozat márványt is felmutató lámpái. A fotón szereplő fekete márvány függeszték kis vörösréz kiegészítőt kapott, fekete textilkábellel. A függesztett lámpák füstüveg burás dekor “égőket” kaptak, balról jobbra haladva a következőket:  G125 nagy gömb; G200 óriás gömb és óriás csepp formákkal. Tipp: a függesztékeket használhatjuk szólóban vagy “csokorban” is!

Paulmann Neordic skandináv design lámpák

Paulmann Neordic skandináv design lámpák

Tartjuk a már megszokott menetrendet, ezúttal is balról-jobbra fogunk haladni! A kis raklapszerű asztalon a beton és víztiszta üveg kombinálásából megszületett Neordic Yorik asztali design lámpa látható. Tipp: az asztali lámpa vörösréz belsejéhez legjobban egy vörösréz tükörburás LED körte illik!

A kis asztal fölé belógatva már a Neordic Disa lámpa rózsaszín fém burája látható fehér márvánnyal a nyakán, illetve apró kis arany színű kiegészítőkkel amik az eleganciát méginkább fokozzák.

Az álló Neordic Liska design lámpa eleganciát sugárzó vörösréz fő szerkezeti elemeit valódi fából készült ernyő zárja, mely alulról és felülről is opálos diffűzort kapott mely a kiáramló fényt jól lágyítja. Tipp: mivel az állólámpa burájában 3 darab E27 foglalat is van, célszerű hármas csomagolásban megrendelhető kisebb fényerejű kisgömböket vagy nagyobb teljesítményű LED körtéket választani!

A Neordic-széria bemutatóját a rendkívül jól állítható mechanikával rendelkező Neordic Thala asztali design lámpa zárja.  Tipp: mivel a lámpa burájából kiáramló fény kimondottan jól irányítható ezért az nem csak olvasásra, hanem otthoni munkavégzésre (Home Office) is kiválóan alkalmas!

Minden vélemény számít!