Trendi VITA

A belsőépítészet, illetve a lakberendezési elemek által árasztott hangulatért 50%-ban a világítás a felelős – vallják sokán, köztük a VITA Copenhagen alapítója és kreatív igazgatója, Soren Ravn Christensen. Valamennyi VITA termék tervezésekor figyelembe veszik ezt, az eredmény pedig meggyőző. Keress rá a VITA lámpaburák széles kínálatára nálunk! Addig is most jöjjön egy kis ösztönzés! Hogyan felel meg a XXI. század kihívásainak a VITA összes burája?

VITA_Cuna_1

Jelentősen növekedett az elmúlt időszakban a népszerűsége a csoportosan (esetleg egyenes vonalba rendezett) függő lámpák alkalmazása a lakásokban. A több hasonló lámpa egyszerre történő használata jellegzetessé teszi a fényforrásokat – természetesen abban az esetben, ha a lámpabura megfelelően illeszkedik a környezetébe. Erre nekünk kell ügyelnünk! A trendi kis lámpák kisebb helyiségekben magukban is tökéletesen teljesítenek, de a nagyobb szobákban impresszív, dekoratív látványt nyújtanak csoportosan. Próbáld ki Te is a VITA Ripples vagy a VITA Acorn burákkal!

VITA_Ripples_2

A fehér szín adta lehetőségekkel mindig élni kell. Így van ez a lámpaburák világában is. A dekoratív, skandináv dizájn bura fehér színben akkor is öltözteti belül a lakást, ha éppen nem világít a lámpa. Ha pedig használjuk a lámpánkat, színváltós LED körte az ideális párosítás a fehér burához. Itt fontos a külső. A VITA Eos és a VITA Clava Dine burák alakjaiknál fogva kétségtelenül olyanok, hogy szinte csábítanak arra, hogy az ember megérintse őket – legalábbis egy ilyen lámpa valóban kellemes látvány, igazi dekorációs elem.
A fehér színtől talán azért tartanak sokan, mert könnyen koszolódik és nehéz a tisztítása. Erre előre gondoltak a dán tervezők – olyan anyagból készülnek a VITA burák a fogyasztók által összeszerelt darabjai, melyek ellenállnak a pornak. Évente egyszer hajszárítóval elegendő „átfújni” őket és ragyognak tovább.

VITA_Eos_3

Christensen kiemeli, hogy érdemes sok időt szánni a világítás megtervezésekor – idővel minden ráfordított energia megtérül. Leginkább a konyhában kell figyelni a részletekre. A konyha ugyanis az a helyiség a lakásokban, amely több funkciót lát el. Nem csak a főzés, a mosogatás helye a konyha, hanem gyakran hosszabb beszélgetéseknek is helyszíne. A konyha mérete alapvetően határozza meg a lehetőségeket, de mind a fényforrások, mind a burák megválasztásakor gondold át alaposan, hogy milyen élet zajlik a konyhádban! Csak ahhoz igazodj, ne másokhoz!
Ami mindig az egyik legfontosabb a világításban: kellemes hangulatot nyújtson úgy, hogy a lámpa nem világít közvetlenül a szemünkbe. A lehetőségek évről évre bővülnek, ne maradj le róluk! A szemhez közeli fényforrások legyenek vakításmentesek, a nappaliban a melegfehér, a fürdőszobában reggelente inkább a fehérszín domináljon.
Irány a VITA burák világa! Otthonos, dizájnos, praktikus, környezetbarát, mindig jól mutat és könnyen tisztítható. Mert nem éri meg kevesebbel beérni…

 

Minden vélemény számít!