URail sínes világítás rendszer már matt fekete színben is!

Paulmann URail egyfázisú sínes világítás rendszere ettől az évtől már matt fekete változatban is elérhető az eddigi matt króm és fehér színűek mellett. Az “időtlen” matt fekete síneket és lámpákat a karakteres megjelenést előnyben részesítők számára ajánljuk leginkább.

Paulmann sínes világítás rendszere és lámpái immáron 10 éve jelen vannak a piacon. A URail sínes világítás otthonunk szinte bármilyen helyiségébe felszerelhető, a rendszer jól kidolgozottsága miatt akár házi kivitelezésben is! A rendszer nem csak könnyen telepíthető, hanem igény esetén visszabontható is úgy, hogy a részegységekben semmilyen kár se keletkezzen. A URail sínes világítás rendszer kimondottan rugalmas, bármikor bővíthető új elemekkel, s lámpái egyszerűen áthelyezhetők a megváltozott igényeknek megfelelően. A rendszer külön előnyös azok számára akik szeretik lakásukat időnként átrendezni.

Paulmann URail sínes világítás matt fekete

Paulmann URail sínes világítás matt fekete

A következőkben – pár fotó segítségével – bemutatjuk a matt fekete síneket és lámpákat, s egyúttal ötleteket is adunk azok felhasználásához!

Paulmann URail sínes világítás matt fekete

Paulmann URail sínes világítás matt fekete

A matt fekete színű URail sínek a következő változatokban elérhetőek: 2 méter1 méter0.5 méter és 0.1 méter hosszúság mellett. Tipp: mivel a sínek igény szerinti méretre szabhatók – a vágáshoz megfelelő szerszámot használva, ezért figyeljünk a sínek hosszúságának a legideálisabb kiválasztására! A síneket elektromosan és mechanikusan is a következő univerzális, rejtve maradó – bármelyik színváltozattal használható elem köti össze. Figyelem! Ha a sínekből “kört” (négyzetes keret) alakítunk ki, miközben azt már betápláltuk (a lehetőségek következő bekezdésben) szükséges a sínek körbeérő elektromos kapcsolatát megbontani! Erre ez az elem ad lehetőséget, ami ugyan mechanikusan összekapcsolja a síneket, de elektronikusan elválasztja azokat! Mivel a sínekben hálózati feszültség fut – különösen igaz ez kisgyerekes otthonokban – szükséges az áramütéstől védő bepattintható műanyag takaró elem használata!

A sínes rendszer 230V hálózati feszültségről működik, azokat a hálózatról be is kell táplálni! A következő lehetőségek állnak rendelkezésre amennyiben a hálózati kiállás a sínek nyomvonalával egybe esik. 

  • Közép (központi) betáplálás: a betápláló elemet a sínekkel mindkét oldalról külön megvásárolható csatlakozó köti össze mechanikusan és elektronikusan is. A közép betáplálás előnye, hogy a külön oldalakra kerülő részek külön is vezérelhetők csillárkapcsoló segítségével!
  • Vég betáplálás csatlakozó: a betápláló elem a sínes rendszer valamelyik végére kerül. Hátránya, hogy a rendszer csak egyben működtethető!

Amennyiben a sínek vonala és hálózati kiállás nem esik egybe, akkor kábeles csatlakozás a megfelelő megoldás! Az elem 1 méter hosszú kábellel szerelt, melynek hossza természetesen rövidíthető!

A betápláló elemeknek kiveiteltől függően egy vagy két végzáró is tartozéka. Amennyiben további lezárásra van szükség akkor azt ez a kis zárókupak oldja meg!

A fotón szereplő lámpák: konyhabútorok felett URail LED spot Tubo lámpák kerültek beépítésre, míg az étkező asztala fölé univerzális függesztő adapter segítségével a rendszerbe integrált skandináv design függeszték látható. Az univerzális adapter, mint az előbbi példa is igazolja lehetőséget ad szinte bármilyen függő lámpa rendszerbe illesztésére, így például a Neordic-széria függő lámpáinak az integrálására!

Paulmann URail sínes világítás matt fekete

Paulmann URail sínes világítás matt fekete

Az előzőleg megmutatott helyiség, már más típusú lámpákkal felszerelve. A konyha rész munkapultját URail LED Panel világítja meg egyenletese szórt homogén fénnyel. Az étkezőasztal megvilágítását ezúttal (az előbbi példával ellentétben) kizárólag a URail sínes világítás elemeire bízták, nézzük is mely módon! A sínbe URail 2Easy sínes világítás függeszték került, melyhez szabadon kiválasztható különböző típusú dekor bura is vásárolható. Ebben a konkrét esetben URail 2Easy Pirm fém bura került kiválasztásra.

Paulmann URail sínes világítás matt fekete

Paulmann URail sínes világítás matt fekete

A sínekhez márványból készült Neordic Nordin skandináv dizájn függesztékek kapcsolódnak az univerzális függesztő adapterek segítségével. Mint már megjegyeztük ezek az adapterek a URail sínes rendszerén kívüli – akár más gyártók függeszthető lámpáinak a befogadására is alkalmasak! Fényforrásként a rendkívül széles választékban elérhető üveg burás LED szálas (filament) retró “égők” beszrelést javasoljuk, mert nem csak takarékosak, hanem megjelenésükben is klasszikus izzókat idézik!

A függesztékek közti részen URail Spot Tubo tartozék fényforrás nélküli GU10 foglalatú lámpák találhatóak. Paulmann direkt a URail matt fekete GU10 sínes lámpákhoz fejlesztett LED fényforrásokat ajánljuk meleg vagy semleges (hideg) fényszínnel!

Paulmann URail sínes világítás matt fekete

Paulmann URail sínes világítás matt fekete

A matt fekete URail-sorozat LED lámpái kétféle színhőmérséklettel is elérhetők! Az egyik URail LED Spot Cube meleg fényű, míg a másik URail LED Spot Cube hidegebb (semleges) árnyalatú. Mindkét lámpa fénye dimmelhető, s a lámpafejek és azok szárai is jól állíthatók. A lámpák leginkebb kiemelő világításként használhatók!

Felmerülő kérdés esetén bátran keressenek bennünket, igyekszünk azokra a lehető leghamarabb válaszolni! Email: info@ledpont.eu

 

Minden vélemény számít!