Otthoni praktikum: a „végtelen” tükörasztal

Gyakran élünk azzal a kifejezéssel, hogy „rohanó világ”. Bizony, mintha minden egyre sürgősebb lenne az embereknek, sietünk a munkában, sietünk délután, szoros az időbeosztás. Ez pedig természetszerűleg hozza magával a kapkodást, a dolgok elfelejtését, tárgyak elhagyását. Ugye te is csörgetted már meg a mobilodat, mivel nem tudtad, hova tetted? És legszívesebben például a kulcsodra is tennél valamit, amivel csörgethető lenne? A nagy sietségben különösen bosszantó, ha valamit nem találunk meg rövid idő alatt. Jobb tudni, hogy mi hol van. Mai bejegyzésünk tárgya segít a XXI. század emberének.

Infinitum_2

A tavaly Brüsszelben diplomázó, jelenleg New Yorkban továbbtanuló Louise-Anne van ‘t Riet neve már jól forog a világhálón. A belsőépítészetet és bútortervezést hallgató belga lány célja olyan mindennapi tárgyak tervezése, amely tökéletes funkcionalitással hozza közelebb a felhasználót az adott termékhez. Egyszerű, elegáns és bárki által könnyen kezelhető dolgokban gondolkozik. Ilyen a végtelen tükörasztal is!

Infinitum_3

Valakiből egyszerűen sosem válik olyan, aki mindig rendet tart otthon. Ha magadra ismertél valamelyest az első bejegyzésben, akkor az Infinitum számodra nem lenne hasztalan. Az Infinitum egy tükrökkel és LED-szalaggal felszerelt kis kerek asztal. Az asztal áttetsző lapja érzékelős. Működése egyszerű, mint az egyszer egy: ha bármilyen tárgy van a felületén, a LED-szalag világít – amint teljesen tehermentesítjük, a LED-fény elalszik. Így mindig ad figyelmeztetést arról, hogy van-e valami rajta.

Infinitum_4

Az apró holmik soha el nem tűnésében segít, hogy hazaérkezéskor biztosan egy üres asztal fogad minket, így adja magát, hogy oda tegyük azokat. Majd csak a szoba elhagyásakor vagy rendrakáskor kapcsol ki az asztal LED-világítása, ha elveszünk róla mindent. Persze aki szereti a dizájnbútorokat és a bennük rejlő extrákat, az hagyjon az asztalon mindig valami kis díszt és hagyja bekapcsolva az apró LED-lámpákat.

Infinitum_5

A plexiüveglapok közé helyezett LED-ekkel az asztal egy végtelenül mély lyuk benyomását kelti. Az illúzió mindig érdekes, a stílusos háttérvilágítás kellemes. A magas energiafogyasztástól nem kell tartani, ahogy a fényforrás hosszú élettartama miatt a gyakori karbantartástól sem.

Infinitum_6

Akik otthon szeretnek és tudnak „barkácsolni”, azok számára egy ilyen asztal elkészítése könnyen megoldható feladat.  A legnagyobb videómegosztó oldalra tavaly decemberben került fel egy kétperces kisfilm, ami elkalauzolja az alkotni vágyókat. Az egyes oldalakon hozzászólók között vannak, akik különböző színű LED-ekkel tették még inkább látványossá a kis asztalt.

Infinitum_7

Nem csak irodákban, hanem egyre több lakásban terjed el, hogy a bútorok gyakorlatilag „ládák”, sablontermékek. Ennek persze rengeteg oka van. A ma bemutatott példa azt mutatja, hogy a funkcionalitás előtérbe helyezése még nem jelenti az unalmast, kis kreativitással ötvöződik az egyszerűség, a praktikum és a modern dizájn.

Minden vélemény számít!