Fény Északról – bemutatkozik a dán Nordlux

„Közeleg a tél” – szól egy manapság rendkívül népszerű sorozat egyik sokat idézett jelszava. De ha a naptárra vetünk egy pillantást, akkor is meg tudjuk ezt erősíteni. Vannak némi, tudományos alapokat nélkülöző híresztelések, miszerint hosszú, hideg télre érdemes számítani – ha így is lesz, Skandináviában biztosan zordabbak lesznek a körülmények, mint a Kárpát-medencében. A fény (a természetes és a mesterséges egyaránt) más típusú szerepeket tölt be az ember életében ott, mint ahogy például nálunk. Mai bejegyzésünkben egy figyelemreméltó dán világítástechnikai cég, a Nordlux céljairól, tervezőiről, termékeiről szólunk néhány szót.

Nordlux_2

A skandináv stílus egyik megtestesítőjeként a Nordlux 1977-ben kezdte meg működését azzal a céllal, hogy minőségi termékeket ajánljon elérhető árakon. Beltéri és kültéri fényforrások rendkívül széles választékával büszkélkedhetnek. Folyamatosan lépést tartanak a technológiai fejlődéssel, hogy a lehető legjobb és legfunkcionálisabb fényforrásokat készíthessék el. A nemzetközi trendek és dizájnok követőiként attraktív megjelenést sugároznak a lámpáik. Szlogenjük, a „fényes élet” arra utal, hogy vásárlóik funkcionális és egyúttal esztétikus fényforrásokra vágynak, melyek hozzájárulnak mindennapi életük minőségének javulásához.

Az északi „fényes élet” jegyében termékeikkel széles fogyasztói réteget szólítanak meg. Meggyőződésük, hogy a remek tervezést követően előállított termékek nem csupán a társadalom felsőbb rétegeinek valók. Az árak alacsonyan tartásával az ízléses, elegáns lámpák bárki otthonába beköltözhetnek.

Nordlux

A dán cég dizájn lámpái javarészt a minimál stílust követik. Tervezőik között többen vannak, akik határozottan a letisztult formákat preferálják, illetve a minimalista kivitelezés elkötelezett hívei. Nem csak követik, hanem formálják is a skandínáv stílust azzal, hogy azt az aktuális trendekkel ötvözik. A Nordlux tervezői hajlamosak elmerülni a funkcionalitásban és a részletezettségben. Időtálló megjelenésben gondolkoznak, ami garantálja, hogy a lámpák évtizedekig működnek egy-egy család szolgálatában.

Küldetésük szerint a lakosság széles körének fejlesztik a világítási lehetőségeket. A fenntarthatóságra és a környezetvédelemre nagy hangsúlyt fektetnek. Társadalmi szerepvállalásként több különböző projektben vesznek, például a klímaváltozás témakörében. Kitűnő kapcsolatot ápolnak egyebek mellett a dán külügyminisztériummal.

Nordlux_3

Vessünk néhány pillantást a termékeikre! A dán cég lámpái valóban egész széles palettát fednek le. Süllyeszthető, függesztett, szpot, asztali, fali, fürdőszobai és kerti lámpák – csak néhány kategória a bel- és kültérre egyaránt gyártó cégtől. A LED fényforrásokon belül is nagy a választék. Mindegyik alapos megtervezés eredménye, a funkcionalitás kis „szobrai” a dán cég dizájn lámpái. A klasszikus skandínáv stílus és a legújabb trendek sajátos és meggyőző vegyületének következménye a formákban is jelentkezik, azaz a modern és a klasszikus formák váltják egymást, ahogy lapozgatunk a virtuális katalógusban. A Nordlux mellett szól mindenképpen, hogy lámpáik nagy része nemes anyagokból, többek közt rézből vagy rozsdamentes acélból készültek.

Nordlux_4

A világhálón több helyen úgy hivatkoznak a Nordlux lámpáira, hogy a megerőltetés nélküli skandináv stílus megtestesítői. Ezt csak meg tudjuk erősíteni. Facebook oldaluk folyamatosan jelentkezik tartalommal, követőik száma már átlépte a 22 ezret. Nézz rá a lámpákra ott is, de ha már facebook, ne felejts el minket se, Ledpont néven keress ránk és találkozz napi szinten ötletekkel, cikkekkel, újdonságokkal!

Minden vélemény számít!