Keltsd életre az otthoni csempéket LED fénnyel!

Sokan szeretik az állandóságot, a megszokott dolgokat otthonaikban. Több éve vagy évtizede ugyanúgy és ugyanott álló bútorok, illetve dekorációs elemek egyfajta nyugalmat, kényelmet, biztonságérzetet adnak. Egészen addig nincs is ezzel baj, amíg ez az érzés nem csap át a meguntság vagy a hamis „jó ez így ahogy van” fázisaiba. Ahogy mindenki, úgy Te is olyan körülmények között szeretnél élni, ahol jól érzed magad. Ezek a körülmények pedig természetüknél fogva – Veled együtt – változhatnak.

A csempék a legtöbb otthonban megtalálhatók. Egy-egy valóban ritka mintázattól eltekintve azonban mégsem töltik be a dekorációs elemek azon funkcióját, hogy a lakásba belépők figyelmét fenntartsa, gyakorlatilag az esetek többségében két pillantást sem vetnek az emberek a megszokott elrendezésű burkolatra. A dekorációs világítás azonban minden egyes csempébe életet hoz: a Paulmann Groovelight és Crosslight fantázianevű apró LED fényei a lapok közé illesztve kis ékszerként ragyognak.

Groovelight

A LED-es csempekereszt közvetlenül a fugába építhető, a LED-ek apró gyémántként világítanak a csempék közül, miközben azok felületével teljesen egy síkban vannak. Nem csupán dekorációs világításként funkcionál, este a fürdőszobában vagy a folyosón kiváló orientációs pont, és segít abban, hogy ne üssük be valamibe a lábunkat. A Paulmann két termékcsaládot kínál a felhasználók számára, melyek között van néhány alapvető különbség.

A Groovelight LED-es csempekereszt meleg fénnyel világít. Az alap- és a bővítőszett egyaránt egyenként 4 db LED „izzót” tartalmaz, s összesen 11 db bővítőszettel egészíthető ki az alapszett, ami azt jelenti, hogy akár 48 db LED-lámpáig bővíthető a rendszer. A Groovelight beszereléséhez minimum 3 mm-es fugaméret szükséges.

Ezzel szemben a Crosslight név alatt olyan termékekkel találkozhatunk, amelyek hideg fénnyel világítanak. A beszereléshez legalább 4,8 mm fugaszélességet igényel. A szettek a Crosslight esetében is egyenként 4 db LED „izzót” tartalmaznak, azonban ezek teljesítménye magasabb. Fontos azonban, hogy a Crosslight amellett, hogy erősebb fénnyel világít, kevésbé bővíthető, az alapszett összesen 2 db bővítőszettel toldható, ami együttesen 12 db LED-et jelent.

Groovelight_2

A LED-es fugakereszt célterülete elsősorban a fürdőszoba. A termékeket ellátták fröccsenő víz elleni védelemmel, így akár magán a fürdőkád peremén lévő csempék közé is helyezhető. Ugyanakkor a lakás egyéb helyiségeiben (nappali, konyha), sőt kültéri teraszoknál szintén bátran használható. Amint már említettem, az apró LED-lámpák teljesen egy síkban maradnak a felülettel, ezáltal nem csak a falra (csempék közé), hanem a padlóba (járólapok közé) is szerelhetőek ezek a dekorációs világítások. A Paulmann Groovelight és Crosslight LED „izzóin” nyugodtan sétálhatunk, a felület járható.

A német cég az egyszerű kialakítás mellett törekedett a könnyű beszerelhetőségre, ezért nincs feltétlenül szükség villanyszerelőre a beépítéshez, mi magunk vagy a burkolatot kiépítő is könnyen boldogulhat vele. Egyre gyakrabban használt rövidítés külföldön a DIY (do it yourself, azaz csináld magad) – a Paulmann az otthoni barkácsolók („DIYers”) figyelmébe ajánlja, hogy legszerencsésebb ezeket burkoláskor beépíteni, de már meglévő hidegburkolat esetében a fuga kivakarásával is megoldható.

Groovelight_3

A Groovelight és a Crosslight LED-csempekereszt fényforrásokra 5 év garanciát adunk. A meghibásodás lehetőségét teljesen nem lehet kizárni (1-2 ezrelék körüli értékről van szó). Ezzel kapcsolatban fontos, hogy az esetlegesen meghibásodó LED-ek kicsereléséhez nem szükséges felbontani a burkolatot, elegendő az adott fényforrásnál és kábelezésnél kikaparni a fugát, majd pótolni azt. Mindegyik rendszer szekciókból áll, melyek külön-külön javíthatók.

Ha elérted már azt a bizonyos meguntság érzést, nagyobb beruházás nélkül a Groovelight és a Crosslight LED-ekkel tudsz változtatni a csempéken, járólapokon és ezzel a helyiségek hangulatán. Akár a meglévő csempéidet szeretnéd feldobni, vagy még inkább, ha burkolás előtt állsz, nézz körül a webáruházunkban, ahol megtalálod a Paulmann LED-es csempekeresztjeit részletes termékleírásokkal és további képekkel.

Minden vélemény számít!