Látványos otthoni koncertek a Philips Hue segítségével

Egy igazán hatásos könnyűzenei koncert ma már messze nem csak abból áll, hogy az együttes kiáll a színpadra és hangról hangra igyekszik tökéletesen játszani és énekelni. Ennél több kell a közönségnek. Látvány, showelemek, meglepetések – nem csak a fület, hanem a szemet is kápráztatni kell. Milyen jó is lenne, ha egy kis házibulin vagy klubkoncerten is lenne lehetőség az ütős látványvilágra, ugye?

Philips HUE

Az okos LED világítás rejtelmeibe már többször bepillantottunk, így blogunk hűséges olvasói számára már régi ismerős a Philips Hue termékcsalád. Kétségtelen tény, hogy az applikáción át vezérelhető teljes világítási rendszer megkönnyíti a mindennapokat. Mai bejegyzésünk viszont különleges alkalmakról szól, nem a dolgos hétköznapokról: a Philips Hue az élőzene híveit és a házibulik szereplőit is lenyűgözheti. Igen, bizony, amatőr zenekarok sem foghatják már a technika vagy esetleg a pénz hiányára, ha nem készülnek valami extra világítással: a Philips Hue LED-lámpák könnyen és mégis változatosan dobják fel a bulik hangulatát.

Legyen halk, kellemes, lágy vagy éppen ellenkezőleg hangos és kemény a zene, a Philips Hue erősebbé teszi a zene hatásait a hallgatójára. Minél több érzékszervünkre hat valami, annál intenzívebb az érzés, annál maradandóbb az élmény. A Philips Hue korábban nem ismert dinamizmust hoz a zenébe, legyen szó élő zenéről vagy akár felvételek lejátszásáról.

Philips HUE_2

A programozható, milliónyi színárnyalat között a másodperc törtrésze alatt váltó Philips Hue LED-es fényforrások kifejezőbbé teszik a muzsikát. A színválasztás és –váltások gondos megtervezése nagyon fontos, hiszen például rózsaszínbe takarózó színpad egy szélvészgyors metálszám élét bizonyára azonnal elvenné. A Living Live Sessions célja a legismertebb videómegosztó portálon az, hogy a Philips okosvilágítást a zenészek és a zenehallgatók közelébe hozza. Teszik ezt úgy, hogy egyes zenekarok felvételeit idén novembertől jövő áprilisig felteszik hivatalos oldalukra. Az elsőn a Rudimental névre hallgató banda játszik egy szobában, miközben a tagok előtt és a háttérben is Philips Hue LED-ek váltogatják színeiket. A Rudimental is természetesen törekedett arra, hogy a saját zenei stílusukhoz és a felvételen hallható „Lay It All On Me” című számukhoz igazodjon a világítás – a tagok a lilára szavaztak – véleményem szerint jó érzékkel -, mint domináns, de távolról sem egyetlen színre.

A néhány perces, klipnek is beillő videó azt közvetíti a világnak, hogy kevés befektetéssel és persze némi kreativitással mennyivel több hozható ki egy már önmagában is értékes dalból. Ha megnézzük a videót és utána elképzeljük, hogy milyen lett volna az egész az okos világítás nélkül, rádöbbenünk, hogy hatalmas a különbség. A közönségre pedig hatni kell, az átlagos és a sablonszerű előadás könnyen és gyorsan lecsúszik a „futottak még” kategóriába.

Philips HUE_4

A zene egy érdekes kifejezési forma, hiszen egyfelől nyilvánvalóan a dalszöveg, másfelől viszont a hangszerekből kicsalt hangok közvetítik az üzenetet a művészektől a hallgatóságig. A látvány a harmadik ilyen közvetítő csatorna. A Philips közismert mottójával élve a Hue és az okos LED világítás jobbá teszik a dolgokat.

Kezdőoldalunk főmenüjében megtalálod az okos LED világítást! Érdemes kísérletezni, ismerkedni az újdonságokkal és változatossá, még hasznosabbá tenni az otthoni vagy professzionális világítást. Jó böngészést és zenehallgatást!

 

Minden vélemény számít!