Flexibilis OLED lámpák az Osramtól

Vissza a jövőbe! – a kultikussá vált trilógia aktualitása miatt a hetekben újra és újra visszaköszön a világhálón és a televízióban. Az Osram a hajlékony OLED lámpáival minket is a jövőbe repít, ahol már nem először járunk. 2015-ben légdeszka még nincs, de kiváló minőségű, energiatakarékos világítás van. Röviden nézzünk a flexibilitás előnyei közé!

Osram_OLED

A lámpaernyők alapvetően azt a célt szolgálják, hogy a nagyon fényes izzó vakítását csökkentse és ne érje közvetlenül ez a ragyogás a szemünket. Ugye nem jó belenézni egy égőbe? Mindenki ismeri a szoba és asztali lámpákat, amelyeken ilyen ernyő van. Változatos dizájn, különböző anyagok – rengeteg fajta érhető el belőlük, válogatni lehet a nagy kínálatban ahhoz igazodva, hogy a lehető leginkább passzoljon környezetéhez a lakásban. A lámpaernyők célja, hogy „vakításmentesen” világítson a fényforrás a szobában. Hátránya viszont, hogy sok fényt „elnyelnek” ezek az ernyők, hiszen teljesen körülveszik az izzót, így behatárolt a megvilágított felület.

Osram_OLED_2

Az OLED technológia fejlődésével és az Osram fejlesztőinek köszönhetően van megoldás erre a problémára. A képeken látható OLED „lámpaernyő” egyszerre funkcionális és dekoratív, ahogy mérsékelt, kellemes fényerőséggel és fényelnyelés nélkül világít. Az esztétikus és energiahatékony OLED lámpa átveszi az ernyő formáját és a hajlékonyságát kihasználva teljes felületén, minden irányba fényt bocsát ki. Futurisztikus. Praktikus.

A flexibilitás a világítás területén teljesen új irányokat nyit meg, a lenyűgöző világítási szögek korábban megoldhatatlannak tűnő feladatokat pipálnak ki. Az OLED technológia abban a tekintetben behatárolt, hogy három dimenziós felületeken nem alkalmazható, az organikus LED lámpa csak egy irányba hajlítható. Mondhatjuk, hogy két és fél dimenziós eszközökről beszélünk.

Osram_OLED_3

A kézbe fogható íves OLED lámpák további nagy előnyei közé tartozik az alacsony súly és a törhetetlenség. Ezáltal a felhasználási területek száma gyakorlatilag határtalan. Tetszetős ez a minimál dizájn. Előző bejegyzésünkben egy függő OLED lámpát mutattunk meg neked, amely szintén merőben eltér a megszokott vonalvezetéstől. Az Osram biztosítja a minőséget az OLED világítás területén is, a tervezők pedig továbbgondolhatják a kezdeti biztató jeleket a dizájn kapcsán.

Az „ívelt” televíziók után itt lesznek hamarosan az ívelt lámpák is. Rohan a világ, az újabb és újabb ötletek sorra lökik félre azokat, amelyek nem életképesek. Kíváncsiam várom magam is, hogy milyen pályát futnak be ezek az érdekes OLED lámpák. További érdekességekért és újdonságokért kövess minket tovább itt a blogon, facebookon és persze webáruházunkban!

Minden vélemény számít!