LED a lakberendezésben

A LED-fényforrások használata számtalan előnyeik miatt rendkívül ajánlott. A diódáknak már önmagukban megannyi formája, lehetséges elhelyezése és felhasználási területe van. Ezeken felül a LED-ek személyre szabhatóságának, azaz saját igényeinkhez való igazításának fontos momentuma, hogy ezek a LED-fényforrások milyen lámpatestben vannak.

Osram Silento Lungo függesztett LED lámpa

Osram Silento Lungo függesztett LED lámpa

Bár ez talán keveseknek jut eszébe, a lámpatestek lakberendezési tárgyak is egyben. Gondoljunk csak bele, hogy jelenleg otthon a különböző izzóink milyen lámpatestekben vannak és azok a lámpatestek milyen fontos elemei a helyiségek összképének! A LED-izzók technikai tulajdonságaikban jelentősen különböznek a hagyományos vagy a halogén izzóktól, melyekre a jelenleg a legtöbb háztartásban megtalálható lámpatestet tervezték. Az otthoni világítás akkor jó, ha a fény azt emeli ki, amit szeretnénk, ha nyugalmat és biztonságérzetet teremt. A modern LED lámpatestek növelik a fényforrások új funkcióinak hatékonyságát.

Philips Instyle Cinta függesztett LED lámpa

Philips Instyle Cinta függesztett LED lámpa

De a diódák maguk is a lakberendezés egységei. Legyen szó szpotlámpás, szórt fényű vagy akár indirekt megvilágításról, a LED-ek komoly értéket adnak hozzá a bútorokhoz optimális beállítások mellett. A stíluskifejezésben sem elhanyagolható szempont a jó világítás. Érdemes hosszabban átgondolni, hogy milyen típusú LED-izzókra és lámpatestekre van szükségünk, hogy a szobákat a leginkább képesek legyünk a mi kedvünkre formálni.

 

 

Minden vélemény számít!