OSRAM LIGHTIFY okos világítás

Osram Lightify

Egy korábbi bejegyzésben adtunk némi ízelítőt a korábban még futurisztikusnak tűnő otthoni okos világítási rendszerről, az Osram Lightify termékcsaládról. A Lightify-rendszer internetes hálózat segítségével akár otthonunktól távolról is programozható, szabályozható világítás, megannyi lehetőség tárháza.

Ahhoz, hogy fényforrásainkat kedvünkre szabhassuk, egy elsőre nagyon összetettnek tűnő rendszert kell áttekintenünk, ami azonban talán már második olvasatra nem tűnik bonyolultnak. Az okos világítás technikai hátteréről a legfontosabb tudnivaló az, hogy vezeték nélküli internetet (wifi) használ és egy mobilkészüléken vagy tableten elérhető alkalmazásban adhatjuk ki az utasításokat. Az alkalmazásba annyi funkciót raktak az Osramnál, hogy másodpercek alatt bárki az éppen eszébe jutó színeket, fényerőt, előre programozott sémát beállíthatja a csatlakozott fényforrásokhoz. Az alkalmazás az internetes hálózat és persze a routerünkön keresztül csatlakozik az Osram átjárójához, ami egy kis informatikai eszközt jelent, melynek segítségével érhetjük el a lámpáinkat. Az átjáró utáni következő állomás pedig már maga a bármikor távolról is vezérelhető LED-fényforrás, amiben van egy kis jelfogó. Az Osram Lightify termékei között már a bevezetés szakaszában is találhatunk a LED-körtéken felül LED-szalagot, felületbe süllyeszthető LED-et és kerti LED-lámpát is, de kétségünk ne legyen afelől, hogy a paletta rohamosan bővülni fog. Ugyanis az okos világítás gyorsan a felhasználók kedvencévé fog válni!

Osram_lightify

A hagyományos 60 Wattos izzó tökéletes kiváltója lehet a Lightify Classic A60 RGBW körte, mely a könnyen és bárhol használhatóság miatt klasszikus E27-es foglalatú, így gyakorlatilag a lakás minden pontján bevethető. Az RGBW-technológiának köszönhetően ez a körte azon kívül, hogy számtalan fényben tud világítani, a fehér fényt 2000-től egészen 6500 Kelvinig tudja biztosítani, hogy a felhasználók bármikor azonnal válthassanak a pihentető melegfehér színről az élénkítő hidegfehér árnyalatra. Egyszerűen, gyorsan csatlakoztatható, az alkalmazással máris szabályozhatjuk és élhetjük ki kreativitásunkat egy szoba vagy az egész lakás világításán.

Tapasztaljuk ki, hogy a különböző otthoni tevékenységeinknél, mint a házimunka, olvasás, pihenés stb., milyen fény hat ránk a legkedvezőbben! Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy a következő alkalommal az okos világítást használva azt a fényt és hangulatot állítsuk be és máris hatékonyabban telik a napunk.

2 thoughts on “OSRAM LIGHTIFY okos világítás

Minden vélemény számít!