Világítás a nappaliban és az étkezőben

Legyen szó akár egy lakótelepi lakásról, akár egy családi házról, a világítás megtervezésekor érdemes figyelembe venni azokat a szempontokat, amelyek rávezetnek arra, hogy a különböző helyiségekben más-más típusú világításra van szükségünk. Nagyon sok hordozható LED-lámpa kapható, de ezek természetesen nem válthatják fel teljes egészében a rögzített (falba, illetve felületbe süllyesztett LED-lámpák) vagy legalábbis hosszabb időn át ugyanott álló (asztali vagy álló LED-lámpák) otthoni fényforrásokat, ezért érdemes a kialakításkor megfontoltnak lenni. Ha jobban belegondolunk, hamar rájövünk, hogy mennyire különböző színek és fények illenek a hálószobákba, a gyerekszobákba, a konyhába – és a nappaliba.

Osram Slingshot függő LED lámpa

Osram Slingshot függő LED lámpa

Az elérhető LED-fényforrások óriási választéka egyszerre könnyíti és hosszabbítja meg az alapos megfontolást. A nappali az otthonok központi területe, ezáltal kulcsfontosságú lakórész. Ez az a hely, ahol találkoznak napközben több alkalommal a család tagjai, itt fogadunk vendégeket, itt pihenünk munka után, olvasunk, tévét nézünk, beszélgetünk. A megannyi különböző tevékenység miatt a fényforrásoknak több funkciót kell ellátniuk: ilyen például, hogy legyen tartós, rugalmas, fényes, tükröződésmentes a világítás. Azoknál a lakásoknál, ahol a nappali szerkezetileg is a lakás központi részét képezi, így ablak nélküli helyiségként tölt be fontos szerepeket, különösen fontos a LED-„izzók” átgondolt kiválasztása, majd megfelelő elhelyezése. A rugalmasságot elérhetjük azzal, ha szabályozható LED-fényforrásokat telepítünk.

Osram retrofit LED világítás

Osram retrofit LED világítás

Sok lakásban a nappali és az étkezőszoba ugyanaz a helyiség, de ez természetszerűleg nem mindenhol van így. Az étkező a minőségre, az élvezeti értékekre és a frissességre fókuszál, ami a megvilágításra is áll. Ebédeknél, vacsoráknál fontos, hogy a LED-lámpák nyugodt, finom, hangulatos hátteret adjanak. A jó háttérvilágítás és színvisszaadás továbbá segít a bútorok kiemelésében. A fényes és tükröződésmentes világítás mindannyiunk komfortérzeten tud javítani.

Osram Calyx függő LED lámpa

Osram Calyx függő LED lámpa

Az Osram rendkívül széles termékpalettával bír a nappalik és az étkezőszobák tekintetében. Választhatunk különböző színű, formájú és fénykibocsátású LED-„izzók” között, melyek közül több szabályozható, dimmelhető. Érdemes tervezni, alakítani, átgondolni, hogy az otthon központi részének kényelméhez, melegségéhez minden elképzelhető támogatást megadjon a fény.

 

Minden vélemény számít!