Paulmann profilok LED szalagokhoz

Fénycsíkok a nappaliban, a konyhában, a fürdőben – vagy bárhol máshol, ahol szeretnénk. Ma már hétköznapinak mondható a LED szalagokkal történő világítás, de azért ha belegondolunk, hány ismerősünknél láttunk már ilyet, akkor alighanem a legtöbben egy kezünkön meg tudjuk számolni őket. Mindenesetre aki LED szalagokat használ, az nem csalódhat benne. Ezen bejegyzésünk közvetett célja, hogy kedvet csináljunk hozzájuk, ugyanakkor a főszereplők nem maguk a fényforrások, hanem az azokat rejtő profilok.

Paulmann_Duo_Profil_1

A fény fontos dizájneleme a lakásnak. A jól kialakított világítás olyan hangulatot áraszt, melyben komfortosan érezzük magunkat és nem utolsósorban az otthonunkról látott, sőt, belülről is érzett kép sokkal teljesebb és kedvesebb számunkra. Aki nem fordít elég gondot arra, amit kicsit nagyvonalúan otthoni világítási rendszernek lehet nevezni, az az évek, évtizedek leforgása alatt sokat veszít. A fényforrások kérdése csak elsőre tűnik egyszerűnek, de részletesebben megnézve sok opció közül választhat az, aki például a nappalija megvilágítását tervezi.

Mik a LED szalagok legfőbb előnyei? A profilokon belüli LED szalagok a diffúzorral (burával) homogén, indirekt fényt adnak. Szemben az „izzókkal”, nyugodtan rájuk nézhetünk, hiszen vakításmentesek. Megfelelő elhelyezés esetén gyakorlatilag nincs árnyék a szobában, ugyanis szinte teljesen egyenletes megvilágítást biztosítanak a szalagok az egész helyiségben. Az összeilleszthető profilok nem csak a klasszikus négyszögletes szobákban alkalmazhatók. A sarkokkal bármennyi 90 fokos „kanyar” legyőzhető és a fénycsík folytonos marad. Paulmann a LED szalagokhoz négy típusú profilt kínál, amelyek minden igényt kielégítenek.

Paulmann_Delta_Profil_3

Hol kezdjük? Mondjuk az alapoknál, azaz a földön, sőt egy picit még lejjebb! A Paulmann Floor Profil padlóba süllyeszthető. Igazán elegáns és vonzó megjelenést biztosít a lakásokban, kiváltképpen olyan helyen, ahol a padlózat mintájában két részre oszlik (pl. az egy térben lévő konyha és nappali határát jelölve).

Paulmann_Floor_Profil_1

Paulmann_Floor_Profil_2

A Paulmann Delta Profil nem szélesebb, mint a hüvelykujj, alig észrevehető, miután a padló és a fal találkozásához illesztjük. Működés közben olyan hatást kelt, mintha a fal lebegne a föld felett. Sarokba is szerelhető, vagy akár lépcsőkre – egyéb fényforrások felkapcsolása nélkül orientációs fényt nyújt, hogy biztosan ne találkozzon a kislábujjunk a fal szélével éjszaka a sötétben.

Paulmann_Delta_Profil_1

Paulmann_Delta_Profil_2

A Duo Profil úgy fut végig a falon, ahogy szeretnéd. Vízszintesen vagy függőlegesen, ahogy kívánod, emellett eldöntheted azt is, hogy a benne rejlő két LED-szalag közül csak az egyik vagy mindkettő világítson. A dupla fényhatás elérhetősége érdekes lehetőségeket hordoz magában. A kreatív felhasználók a kiépítés után egészen izgalmas és hatásos eredményt kapnak.

Paulmann_Duo_Profil_3

Paulmann_Duo_Profil_2

Paulmann a klasszikus fali-mennyezeti indirekt világításhoz a Corner Profil termékeket kínálja. Különösen hasznos, hogy a műanyag profil festhető bármilyen színnel, illetve felültapézható minden gond nélkül. A kiegészítők segítenek a sarkok áthidalásában. Visszafogott, komfortos, stílusos megoldás a LED szalagos világítás kedvelőinek.

Paulmann_Corner_Profil_1

Paulmann_Corner_Profil_2

A szalagok profilokba helyezése, illetve a profilok felszerelése könnyen elvégezhető. Az eredmény meggyőző, a LED szalagok együttese, esetleg függesztett, valamint asztali vagy állólámpákkal vegyítve, kiváló légkört teremt otthon az esti órákban. A Paulmann profiljai a kiegészítőkkel, illetve a Paulmann YourLED márkanevű LED szalagok megtalálhatók webáruházunkban! Képek, videók és leírások nyújtanak részletes információt a „fényszalagokról”.

 

Minden vélemény számít!