Vezetni LED gondnokság alatt

Ezúttal az Osram LEDguardian termékcsalád két tagjáról ejtünk néhány szót. Ismét egy bizonyíték a LED-technológia sokoldalúságára és a LED-fényforrások széles palettájára – amíg máskor épület kivilágításáról vagy a hálószoba okos világításáról beszélünk, ma olyan LED-lámpák lépnek előtérbe, amit magunkkal viszünk útjainkra és kezünkbe vesszük, ha használni szeretnénk.

A „Guardian” szó ha valakinek ismerős, könnyen a már közel kétszáz éves múltra visszatekintő angol újság jut eszébe. Hogy mit jelent a szó pontosan? Gyám, gondnok, őrző, gyámolító, oltalmazó – ezeket a válaszokat adja meg nekünk a leggyakrabban használt online fordító. Miután már a „németesek” is velünk vannak, mindenki számára érthető lesz, hogy miért ezt a nevet választotta a német cég az alábbi termékekhez.

Osram_LEDguardian

Az Osram két figyelmeztető LED lámpája a magas teljesítményű és erős LEDguardian Road Flare („közúti fáklya”) vészvilágító és a LEDguardian Saver Light Plus. A különösen, de nem csak sofőröknek ajánlott LED-lámpák segítenek abban, hogy veszélyes helyzetekben jobban lássunk és jobban látszódjunk. Egy esti-éjszakai defekt utáni, útszéli kerékcsere alkalmával például kitűnő társak ezek LED-fáklyák. Természetesen nem csak az utakon, hanem a garázsban vagy a műhelyben is hasznosak ezek a LED-fényforrások az autó javítása, karbantartása közben.

Az Osram a LEDguardian termékeket azoknak gyártja, akik szeretnek minden útnak nagyon jól felkészülten nekiindulni. Ezek a LED figyelmeztető lámpák rossz fényviszonyok között is megoldást jelentenek és figyelmeztetik a többi autóst, de ha a motorházba kell benézni, akkor se feledkezzünk meg arról, hogy milyen hasznos tárgy van az autóban.

A LEDguardian Road Flare lámpát az Osram 16 db hosszú élettartamú LED-del szerelte fel. A már nagy távolságról érzékelhető LED-fényforrás még időben ad fontos információt a veszélyhelyzetről. Három módban használható: villanó fények, állandó világítás és zseblámpa funkció.

Osram_LEDguardian_2

A LEDguardian Saver Light Plus nagyon praktikus darab. Zseblámpa, figyelmeztető lámpa és munkalámpa egyszerre. De ez a termék nem csupán LED-lámpa! Úgy alakították ki, hogy vészkalapácsként használható az ablak kiütésére és még a biztonsági övet is elvághatjuk vele. Meggyőző sokoldalúság – kitűnő útitárs.

Amit lehet, megtesz az ember a biztonságért. Az Osram LED „őrzők” minden utazót gondnokság alá vesznek és segítenek a bajban. Ráadásul az alacsony fogyasztás miatt attól sem kell tartanunk, hogy gyorsan merülne az energiaforrás. Gondoljunk útitársainkra, magunkra vagy az autónkra – egy LEDguardian jó, ha kéznél van.

Minden vélemény számít!