Még okosabb a Philips Hue

Legutóbb az Osram Lightify applikációjának fejlesztéséről számoltunk be – most pedig, nem csak illendőségből, megmutatjuk, hogy miben több a második generációs Philips Hue az első kiadásnál! A felhasználói visszajelzések fontosságát jelzi, hogy a holland cég az elvégzett fejlesztéseknek elsősorban azokra támaszkodott. Volt egy kiváló alap, amire nagyon szépen lehet építkezni…

Philips-Hue-app-lights-overview

Még mielőtt a tartalom újdonságaira térnénk ki, fontos leszögezni: az első generációs Hue csak iOS platform alatt volt irányítható, míg a mostani Philips Hue gen2 már Android alatt is. Az Apple termékek világszerte nagyon népszerűek, de alighanem ezzel jelentősen nőni fog a Hue felhasználók száma. A Philips Hue volt jó három évvel ezelőtt a világ első otthoni hálózati világítási rendszere. Három év alatt a felhasználók, a partnerek és a rendszerben lévő lehetőségek köre is nagyságrendekkel bővült. Itt volt az ideje egy teljesen új dizájnnak, na meg persze a hasznos újdonságoknak. Nézzük is meg őket egy picit közelebbről!

A Rooms opció a tesztelők legnagyobb kedvence. Ezzel a beállítási lehetőséggel csoportosíthatod az otthoni fényforrásokat – nem feltétlenül igazodva a szobákhoz. A lényege tehát az, hogy egy csokorba tehetsz olyan lámpákat, amelyeken általában egyszerre váltasz beállítást a legalapvetőbbtől (fel- és lekapcsolás) az egészen apró részletekig (színárnyalat-változás másodpercre programozva). A Philips Hue több értelmében rászolgál az okos jelzőre, például hangalapú vezérléssel is működtethető: így a nappaliban a film kezdetekor egy egyszerű „parancsra” a szoba összes fényforrásának erejét csökkentheted a kívánt mértékben. De ha több, hasonló funkciójú helyiség van egy épületben, azokat is érdemes egy külön csoportba gyűjteni a célszerű együttes irányítás érdekében. Otthon nevelő célú szigorral vagy pusztán a játék kedvéért így több gyerekszoba világítását kontrollálhatja egyszerre a szülő. Érdemes persze jól átgondolni, hogy milyen esetekben hasznos ez a beállítás.

A Routines kiegészítés lehetőségeit szintén érthetjük már a nevéből. Bár a magunk eszközeivel harcolunk a gyors egymásutánok monoton szürkeségével szemben, a hétköznapok többsége azonos rutin mellett zajlik le. Leginkább a reggelek azok, amelyeknél ugyanaz a menetrend érvényesül, így a hálószobák, a fürdőszobák beállításait ezen napszakra elég egyszer elvégeznünk, elmentünk és utána egy gombnyomással elővennünk. Aki tényleg rászánja az időt, a felkeléstől a lakás elhagyásáig eltelő 30-60 percre a teljes világítási rendszert automatizálhatja. Praktikus és energiatakarékos.

A Scenes a program hangulatfelelőse. A második generációs Philips Hue applikáció képes minden képből „kivonni” a színeket – egy festői táj vagy egy gyönyörű naplemente színeit eleveníthetik fel a fényforrások. Ha nincsenek saját képeid (de miért ne lennének?!), akkor az applikációban várnak előre elmentett témák, például egy tavaszi virágmező vagy az északi sarkfény.

A Widgets, magyarul modulok kicsit már a következő szintre emeli az otthoni okos világítást. A csoportosított fényforrásokat és az elmentett hangulatvilágítási beállításokat egyesítheted. Ehhez már jobban bele kell ásnod magad az applikációba, de igazán összetett és sokrétű eredményt így érhetsz el. Egyúttal a Widgets segítségével gyorsan hozzáférsz a kedvenc fénybeállításaidhoz.

Az újdonságok mellett a siker fokozása érdekében természetesen a Philips Hue folytatja a már bevált dolgokat. Együttműködnek egyéb, otthoni okos eszközöket gyártó világcégekkel annak érdekében, hogy azok zökkenőmentesen kommunikálhassanak egymással. A „dolgok internete” csak így lehet az ember segítségére az otthonában. A közös fejlesztések fokozzák a termékek egyedi előnyeit.

Használd az új generációs Philips Hue alkalmazást az oldalunkon található Hue fényforrásokkal! Szerkeszd, alakítsd, irányítsd a teljes otthoni világítási rendszert, ahogy csak szeretnéd! Ne feledd, a világítás egyre okosabb…

 

Minden vélemény számít!