Ténylegesen programozható világítás

Az okos lámpák egy teljesen új korszakot hoztak a világítástechnikába. Az Osram a kiváló Lightify termékeket kínálja azoknak, akik egy dinamikus, az ember életéhez igazodó világítást szeretnének otthonra, munkakörnyezetbe vagy közösségi térbe. Az Osram Lightify okos világítási rendszerhez csatlakoztatható „égőket” és lámpákat  nálunk is megtalálod!

lightify

Hogyan? Előre be tudod állítani, hogy reggel mikor kapcsoljon fel, majd milyen erősen és milyen színnel világítson a hálószobai, a fürdőszobai vagy a konyhai lámpa? Persze, ezt már tudod régóta! Rengeteg beállítás közül választhatsz, elmentheted a jól bevált sémákat és így tovább. De a „programozás” szó csak az informatikailag kicsit lemaradók számára jelent csupán ennyit. A programozás ennél sokkal több, tudjuk jól.

Ebből adódóan az Osram gondolt egyet és azoknak a felhasználóknak, akik egyfelől kreatívabbak, másfelől megvan a kellő háttértudásuk, olyan lehetőséget ad, amely már tényleg megfelel a programozás mélyebb szótári értelmezésének is. A gyártó nyitott alkalmazásprogramozási felületet biztosít a Lightify applikáció használóihoz. Nem feltétlenül kell persze nekünk „belenyúlni” a programba, ha van ismerősünk, aki ért hozzá és használja otthon, az ő általa kidolgozott rendszert is átvehetjük. Aki számítógépen használt már nyílt forráskódú programot (esetleg egy játékhoz), az tudja jól, hogy a lehetőségek milyen szinten terjednek ki.

Az Osram Lightify jelenleg ismer jó néhány opciót, hogy miszerint változzanak meg a világítás beállításai. De nyilvánvalóan vannak korlátai, hiszen a legkézenfekvőbb és leghasznosabbnak vélt megoldásokra összpontosítottak. Az emberek viszont rendkívül sokszínűek. Valaki például akkor örülne villogó fényeknek a szobában, ha a Barcelona gólt rúg, ezzel hozva némi stadionhangulatot otthonra. Mostantól némi programozással, két alkalmazás „összekapcsolásával” ez is könnyen megoldható.

Timon Rupp, a Lightify vezetője büszkén jelenthette ki, hogy ezentúl határtalan lehetőségek kínálkoznak az okos „izzók” használói előtt. Teljesen a képzeletükre, a kreativitásukra hagyatkozhatnak az otthoni világítási beállítások felépítésekor. A rendkívül széles hálózatok kialakítására is lehetőség van, összekötve a lámpákat egyéb háztartási elektronikus eszközökkel. Például ha végez a mosógép, felkapcsol a villany a fürdőszobában vagy ha a sütő kész az étellel, a konyhában. Ez persze önmagában nem túl izgalmas, de egy apró segítség a hétköznapokban, egy „jel” nekünk arra, hogy a gépek elvégezték feladataikat.

Már működik a honlap, ahol – angol nyelven – megtalálsz minden további információt. Válassz oldalunkon a Lightify családból és használd ki az okos világítás további rejtett képességeit!

 

One thought on “Ténylegesen programozható világítás

Minden vélemény számít!