A Vara okosvilágítás Szentháromsága

A Kickstarter az innovációk, az új ötletek, a jövő születésének helyszíne a világhálón. Blogunkban már többször mutattunk be a LED világítással ígéretesen kísérletező tervezőket és termékeiket, akik várták a befektetőket. A LED-ekben élenjáró Németországból származik az a páros, akik nevéhez a Holy Trinity, azaz a Szentháromság nevű cég köthető. Okos világítási rendszerben gondolkodnak, előtérbe helyezve egy egészen egyedi dizájnt. Nézzük meg képekben és néhány mondatban, miről is van szó!

Holy_Trinity_Vara

Hogy miért épp Holy Trinity? Talán erős elnevezés? Mindenesetre a Vara terméknévnél hangzatosabb kétségtelenül. Emellett felhívja a figyelmet arra, hogy a Vara okosvilágítás alkotói a szoftver, a hardver és a dizájn közötti egyensúlyt találták meg.

A szoftvert úgy tervezték, hogy a XXI. század emberének minden igényét kielégítse. Egy-két gombnyomás, csúsztatás az okostelefon vagy a tablet képernyőjén és máris kedvünkre irányítjuk a lakás összes fényforrását. A Vara arra született, hogy kapcsolatot teremtsen ember és az általa használt eszközök között. Egyedi effekteket szerkeszteni otthon, olyat, amilyen senki másnak nincs? Ki ne szeretné ezt? Mintha zenét írnánk, fénnyel. Aztán amikor olyan beállítás-sorozatot fedezünk fel, amelyet gyakran szeretnénk előhívni például péntek esténként, akkor egyszerűen elmentjük a memóriába és legközelebb újra betöltjük. Az okos világítási rendszer dolgozik helyettünk és előprogramozás alapján váltakoznak a fényeffektek LED-es fényforrásokban.

Holy_Trinity_Vara_2 Holy_Trinity_Vara_3

És milyenek is akkor ezek a LED-es fényforrások? A Vara minden kétséget kizáróan egyedi tervezésű. Star Wars rajongóknak bizonyára eszébe jut róla a lézerkard. Gyakorlatilag bármilyen típusú lámpának kiegészíthetjük az alapmodult otthonunkban. Csak elővesszük a dobozából és úgy és oda állítjuk be, ahogyan szeretnénk. Falra, mennyezetre, álló vagy asztali lámpaként egyaránt működhet, ez teljesen ránk van bízva. Mind a mechanikus alkatrészek, mind az elektronika kiváló minőségéért egy-egy német gyártó a felelős. A Vara lámpák teste alumínium.

Holy_Trinity_Vara_4 Holy_Trinity_Vara_5

Az energiamegtakarítás könnyen nyomon követhető, nem csak a számlákon, hanem az okos világítási rendszert szabályozó applikációban is. Alapesetben elmondható, hogy a Vara termékekkel már önmagában 60%-os az energiamegtakarítás a hagyományos fényforrásokhoz képest, de azzal, hogy minden egyes LED-et bármikor bárhonnan „el lehet érni”, a gyakorlatban a megtakarítás eléri a 80%-ot.

Akinek tetszik a Holy Trinity Vara okosvilágítása, keresse fel a Kickstarteren vagy a saját honlapjukon őket! További okos világítási eszközöket pedig keress az oldalunkon!

Minden vélemény számít!