Stílusos LED szálas fényforrások a retró jegyében

A hagyományos izzók kora visszatér! Izzószál  és a klasszikus hangulat ismét beköltözik a nappalikba! Rendben, belátom, ez nehezen hihető, nem is folytatom. De azért volt valami jó is a hagyományos villanykörtékben? Talán igen, ugye? Ha tetszik a retró a világításban és esetleg többet vársz egy „izzótól”, akkor könnyen megbarátkozol a “filament” termékekkel és a bejegyzés átfutása után a LED szálas keresőszót már be is írhatod a webáruházunk keresőjébe további képekért és a termékekért!

Paulmann_1879_1

A LED világa folyamatosan fejlődik és tágul, évről évre százával jelentkeznek a gyártók újdonságaikkal, amelyek mind valamiben jobbak, mint a korábban elérhető LED-es fényforrások. Természetesen mi is rajta tartjuk a LED világítás ütőerén az ujjunkat és ennek következtében a webáruházunkban szintén nyomon követhető a „tágulás”. A gyártók közötti verseny tovább növeli a kínálatot, hiszen ki szeretne lemaradni?! Ennek pedig legjobban a felhasználók örülhetnek, hiszen egyre több lehetőség közül választhatnak, kizárólag a saját igényeik szerint. A gyerekcipőt már kinőtte, de még hosszú út áll előtte: a LED szálas, ún. filament körték, gömbök és gyertyák esetén is egyre nagyobb a választék.

Philips_filament

Na de mi is ez pontosan? A LED-ek egy új generációját jelentik a COG LED-ek. A COG a LED-hez hasonlóan egy angol rövidítés: Chip On Glass. A COG LED egyszerűen annyit jelent, hogy üvegre felvitt szálakon futnak a LED-ek. Az (üveg)szálak miatt jön az az elnevezés, hogy LED filament. Ezek a LED fényforrások határozottan emlékeztetik az embert a hagyományos, wolframszálas izzókra. A látványon kívül azonban szerencsére semmiben sem hasonlítható a hagyományos izzókhoz, így most energiatakarékosan, a LED világítás minden előnyével kerülhetnek szálas körték a lámpákba.

Osram_COG_LED

A modern szépség találkozik a klasszikus dizájnnal. Leginkább, de semmiképpen sem kizárólagosan csillárokban mutatnak jól ezek a retró hangulatú LED „égők”. Érthető módon arra azért mindenképpen figyeljünk, hogy nyitott lámpatestekbe helyezzük őket, hiszen csak így láthatjuk őket – vakító hatás nélkül. A LED szálas fényforrások már önmagukban is dizájnelemmé válnak, így már nem csak a lámpatestek, a lámpaburák, az extra megoldások vagy a kibocsátott fény különböző színei válhatnak hangulatfelelőssé.

Paulmann_1879_6

Az innovatív technológia és az időtlen dizájn párosa a kedvencek közé emeli a LED szálas „izzókat”. Tudják ezt a gyártók is, hiszen gyakorlatilag mindenki, aki számít a LED-ek világában, gyorsan megjelent a LED filamentek piacán. Győződj meg erről magad is az oldalunkon és nézd meg a Philips, az Osram, a Paulmann, a Vita és Sylvania gyártók ajánlatait! LED szálas gömbök, kisgömbök, körték és gyertyák a retró jegyében, de szigorúan XXI. századi követelményekkel.

 

Minden vélemény számít!