Bemutatkozik a LED LENSER XEO 19R

Mai bejegyzésünkben egy újdonságot, egy idei évben piacra dobott új LED-fényforrást mutatunk be röviden. A képek árulkodóak, de mindenképpen érdemes néhány szót ejtenünk a LED LENSER XEO 19R fejlámpáról.

Bármilyen tevékenységről legyen szó, a XEO olyan technológiát használ, amivel egészen biztosan abban az ember segítségére van. A fejlámpa az egyedileg állítható lencséivel bátran néz szembe bármilyen kihívással. A lámpát könnyen lehet szabályozni egy dinamikus kontroll paddal.

LED LENSER XEO 19R

A XEO19R LED-fejlámpa extrém magas fényárammal, akár 2000 lumennel világít. Amellett, hogy utunkat tökéletesen megvilágítja a lámpa a két lencsén át, a XEO19R újratölthető akkumulátorja nem csupán a LED-eket táplálja: ha úgy adódik, egy usb-port segítségével a mobil elektronikai eszközöket (pl. GoPro, okostelefon) akár útközben fel lehet tölteni vele. Naplemente után sem kell lemondani a túrázásról, biciklizésről vagy bármilyen szabadtéri tevékenységről: az esti órákban a kiváló teljesítményű LED-ekkel új lehetőségek nyílnak meg. A legnagyobb teljesítmény mellett akár 300 méterig is elvilágítanak ezek a fejlámpák, ami egészen meggyőző tulajdonságnak számít. Ahogy az is, amit a képek alapján talán kevesen gondolnának: a termék súlya extrém alacsonynak minősül a kategóriájában a maga 472 grammjával. További érdekesség, hogy a XEO 19R-t úgy fejlesztették ki a biztonság érdekében, hogy minél gyorsabb annak viselője, annál fényesebben világít.

LED LENSER XEO 19R_2

A LED-fejlámpák rendkívül hatékonyak, de ez az új XEO19R kétségtelenül a képzeletbeli legfelső polcra kerül. Nem okoz problémát, ha lemerül a telefon az éjjeli túrázás közben, a fejlámpához usb-porton át csatlakoztatva fel lehet tölteni. Futurisztikus, ugyanakkor lényege tömör és egyszerű: a lámpa adjon meg mindent, amire csak viselőjének szüksége van. Ezzel a fejlámpával bármit lehet csinálni, amit csak az ember szeretne. A sötétség már nem lehet lassító hatású: a XEO19R súlya és formája alapján egyáltalán nem zavaró, így ugyanúgy végezhetjük teendőinket vele éjjel, mint nélküle a nappali órákban. Ebben a termékkategóriában a piacon jelenleg a XEO19R képes a legfényesebb világításra.

A fejlámpa érzékeli a közvetlen környezetben tapasztalt fény erősségét és ennek megfelelően automatikusan beállítja a LED-ek fényerejét, hogy ezzel megnövelje az akkumulátor merülési időszakát.

LED LENSER XEO 19R_3

A fejlámpák területén is új korszakot hozott el a LED technológia. Évekkel ezelőtt elképzelhetetlen dolgokra képes a LED LENSER XEO 19R megnevezésű fejlámpa. Úgy tűnik, egyre többet és többet várhatunk el, de legalábbis kapunk a LED-fényforrásoktól.

 

Minden vélemény számít!