Okos irodák világítása – az intelligens Lightify Pro rendszerrel

Évről évre több dolgot irányíthatunk és több ügyet intézhetünk mobileszközeink használatával. Applikációk tucatjait telepítjük a telefonokra, tabletekre, hogy azokkal gyorsan, könnyen, bármikor és bárhol elvégezzük a fontos intéznivalókat, információkhoz jussunk, elérjünk valakit, de éppúgy sikeresek a szórakoztatóipar ilyen termékei. Az egyéni előfizetőknek ajánlott appok mellett persze ott vannak azok is, amelyeket közösségeknek szántak. Mai bejegyzésünk az utóbbi esetről szól: nézzünk bele, hogy mire is jó a Lightify Pro világítási rendszer!

Az Osram által kifejlesztett Lightify világítással, az applikációval szabályozható LED-lámpákkal és otthoni rendszerrel már foglalkoztunk korábban, most kifejezetten a professzionális területre szánt Lightify Pro termékcsaládra koncentrálunk.

Osram Lightify Pro_2

Az Osram célja az volt, hogy az irodai, beltéri közösségi világítást egy egészen új szintre emelje. A mobileszközök által irányítható és szabályozható fényforrások az otthoninál is változatosabb és hatékonyabb rendszer létrehozását teszik lehetővé az irodákban. A Lightify Pro egyik fő előnye, hogy teljesen vezetékmentes hálózaton működik. Ez természetszerűleg magával hozza a maximális rugalmasságot, ugyanis nem kell alkalmazkodni egyéb körülményekhez. Az Osram a Lightify Pro termékeknél érthetően a mennyezeti LED lámpákra helyezi a hangsúlyt a fényforrások tekintetében. A termékcsalád jelenlegi tagjainak bemutatását egy külön bejegyzésben tesszük meg. Azt előre bocsátva el lehet mondani, hogy a termékkínálat egyelőre nem túl széles, de biztosak lehetünk a folyamatos bővülésben.

Hogy miért? Például azért, mert a világítási lehetőségek határtalansága az egyik mérföldkő az Osram fenti céljának elérésében. A rendkívül könnyen felépíthető Lightify Pro rendszerr applikációjával egyetlen képernyőn áttekinthetjük az iroda LED-lámpáit. Természetesen ezeket a LED-eket egyedi, együttes vagy csoportos módon szabályozhatjuk. Nagyon jó tulajdonsága a Lightify Pro-nak, hogy az, hogy mihez igazítjuk a világítást, sokkal inkább ízlés vagy kreativítás, mintsem szükség kérdése. Említettem, hogy a rendszer könnyen felépíthető, de nem elhanyagolható az sem, hogy egyáltalán nem kell magas költségekben gondolkozni. Ezért is prognosztizálható a termékcsalád elterjedése.

Egy közösségben szinte elkerülhetetlen, hogy vannak olyanok, akik vagy nem kedvelik a modern technológiát vagy valamilyen egyéb okból kifolyólag tartanak az újdonságoktól. Aggódnivaló azonban nincsen a Lightify Pro rendszert választók számára, hiszen az könnyen integrálható a meglévő világítással, vagy épp a hagyományos kapcsolókkal, fényerőszabályozókkal. Nem feltétlenül szükséges tehát a mobileszköz és az applikáció használata mindenkinek – az csupán segítség az összes hasznos funkció elérése céljából.

Osram Lightify Pro

Az energiahatékonyság kulcsszó a professzionális világítás területén. Otthon is könnyen érzékelhető, ha valaki lecseréli hagyományos izzóit LED-körtékre, de a vállalkozások számára a számlákban tapasztalható különbség értelemszerűen szembetűnőbb.  Emellett a 21. században a cégektől bizonyos értelemben elvárás is a környezettudatosság. A mobil, rugalmas, energia- és költséghatékony világítás eltörölheti a kellemetlen neon-korszakot az irodákból.

A már említett kompatibilitáson, integrálhatóságon felül nagyon fontos, hogy a Lightify Pro rendszerbe tartozó fényforrások bármikor cserélhetőek vagy számuk bővíthető könnyen és egyszerűen, egészen akár száz LED-lámpáig. Emellett a fényforrások összehangolhatók, egy valódi hálózatot alkotnak, ami tágan értelmezve az iroda belső kommunikációjában is hasznos. Igazán előnyös az elmenthető beállítások lehetősége. Más-más világítás optimális a normál munkavégzés, a tárgyalás vagy a meeting alkalmával. Ha már megtaláltuk az ideális megoldást, el lehet menteni a beállításokat és a legközelebbi alkalommal még egyszerűbb lesz a kellő világítás bekapcsolása. Az előreprogramozott világítási módok akár egyetlen érintéssel előhozhatók.

A megfelelő munkakörnyezet kialakítása mind a munkaadók, mind a munkavállalók szempontjából fontos. A gyakran cserélendő égők, a fény mellett hőt is sugárzó lámpák semmiképpen sem egy komfortos iroda részei. Az okos világítás azonban egy profibb, egyben hangulatosabb környezetet teremt. Jobb légkörben nő az eredményesség. A Lightify Pro a LED-lámpákkal már ott kopogtat a cégek ajtaján.

One thought on “Okos irodák világítása – az intelligens Lightify Pro rendszerrel

Minden vélemény számít!