Philips okos világítás

Ha kétszáz év múlva valaki egy múzeumban a LED-technológia térnyeréséről lát kiállítást, az egészen biztosan gyakran fog találkozni a Philips nevével. A holland elektronikai cég az okos világítás területén sem marad le, sőt, a Hue termékcsalád kifejlesztésével milliók számára teszi formálhatóvá a fényt.

A Philips Hue lámpákkal és a hozzájuk kapcsolódó, valamilyen okos készülékre telepített alkalmazás segítségével otthonunk, irodánk, üzlethelyiségünk teljes világítási rendszerét kedvünk szerint, alkalomhoz illően állíthatjuk be, szerkeszthetjük a kanapén ülve vagy nyaralás közben egy távoli vízpartról. Az ezer és ezernyi árnyalat mellett a Philips Hue képes arra, hogy az egész helyiséget egy kedvenc fényképünk színeivel borítsa be, ezzel kellemes emlékeket felidézve  jó hangulatot kelt bennünk. Természetesen az okos világítással lehetőség van arra, hogy előre programozzunk néhány beállítást. Így például beállíthatjuk megelőző este, hogy ne csak az ébresztőórára, hanem LED-lámpáink folyamatosan fehéredő, erősödő fényére keljünk fel reggel. A sötét, álmos hétköznap reggeleket a magunkon kívül reményt is keltő világítás váltja fel.

Az előre programozhatóság és a színváltó funkció együttes, megfontolt használatával kiváló figyelmeztetések, emlékeztetők állíthatók be a LED-lámpákon. Ezzel egyéb más háztartásokban megtalálható eszközök leválthatók. A Philips Hue egyik nagy előnye a fentieken túl, hogy olyan alkalmazások is elérhetővé válnak, melyek előre megszerkesztetten, biológiailag optimális fényerősségre és árnyalatra állítják ezeket a lámpákat ahhoz igazodva, hogy éppen milyen tevékenységet folytatunk a pihenéstől a munkáig.

Az okos világítás már kopogtat az ajtóinkon. Ha beengedjük, azzal a világítás egy sokkal izgalmasabb és hatékonyabb korszakába lépünk.

 

Minden vélemény számít!