Okos világítás a fényforrás cseréje nélkül!

2014-ben az már messze nem újdonság, hogy már nem csak élőlény, hanem eszköz is lehet „okos”. A mobilkommunikáció elsöprő fejlődését követheti az okos világítás térhódítása. De mi van akkor, ha szeretnénk használni az új technológiát, de otthonunkat már felszereltük például kiváló minőségű, „nem okos” LED-izzókkal? A megoldás rendkívül egyszerű.

Emberlight

Az Emberlight eszközével gyakorlatilag minden szabályozható izzót okosíthatunk. Egy perc alatt rácsavarhatjuk az eszközt az izzóra, majd beállítjuk, hogy csatlakozzon a wifi-hálózatunkra és már meg is vagyunk. Ezt követően mobilapplikáció segítségével bármikor kapcsolhatjuk, illetve szabályozhatjuk fényforrásainkat, legyen szó egy darabról, egy szobában található lámpákról vagy akár az egész lakásról. Az okos világítás biztonságot ad: ha éppen elutaztunk, távolból beállíthatjuk, hogy az otthoni villanyt felkapcsoljuk, ezzel azt a látszatot keltve, hogy otthon tartózkodunk. Már az ágyban, de a konyhában lehet, hogy égve maradt a villany? Fel ne keljünk! Vegyük elő a telefonunkat és ellenőrizzük a teljes lakás világítását!

Okos világítással tovább növelhetőek a LED-ek energiamegtakarításai. Érdemes okosítani, megéri. Amennyiben valaki nem híve a mobiltelefon folyamatos használatának, vagy csak egyszerűen nem hordja mindig magával, az okos világítással felszerelt eszközt természetesen a normál kapcsolókkal továbbra is szabályozhatja.

 

Minden vélemény számít!