Osram Edition 1906

Egyre inkább erősödő trend a világításban a retro/vintage stílus és a legmodernebb energiatakarékos LED világítás ötvözése. A színes, „cicomás” elemek túláradásának némiképp egyenes következménye az elmúlt években tapasztaltható „retróőrület”. Nosztalgia, elegancia, letisztultság, egyszerűség, nyugalom árad a vintage termékekből, így könnyen elcsábítják az embereket, akik azonnal szeretnék velük díszíteni a lakásukat.

Osram_Vintage _1906_4

A világítás abból a szempontból mindenképpen speciális terület, hogy itt szimplán visszanyúlni a 100 évvel ezelőtti dolgokhoz ésszerűtlen lenne. Nemhogy petróleumlámpákkal, de még hagyományos wolfram-szálas izzókkal sem szívesen világítunk már otthon. Mi lehet akkor a megoldás? Például az idén nyáron az Osram gyáraiból kifutó Edition 1906! A dizájn, a forma, a stílus megidézi az eltűnt korokat, ugyanakkor maga a világítás technológiája nagyon is XXI. századi.

Osram_Edition 1906

Az elnevezés az Osram alapításának évére utal. A termékcsalád tagjai a minimalista vonalvezetésű vintage függesztékekből és LED-szálas, illetve halogén fényforrásokból állnak. A kábel textilbevonatú. Az alumínium foglalatházak fekete- vagy aranyszínűek, tökéletes választás a retróhoz. Az Osram sosem elégszik meg kevéssel, ezúttal a függesztékhez adnak némi extrát. Kiegészítők segítségével ugyanis – a képen látható módon – csokorba fűzhető, falra szerelhető a lámpa.

Osram_Edition 1906_3 Osram_Edition 1906_4

Az Edition 1906 családba két LED-szálas fényforrás fog tartozni. A Retro Edison ST64 és a Retro gömb G125. Az “izzók” fejelése az ezüstszín helyett bronzbevonatot kapott annak érdekében, hogy színben jobban illeszkedjen. Extra meleg, 2400 Kelvin színhőmérsékletű fénnyel fognak világítani.

A lámpákat a korábbi idők formája ihlette, de a modern idők technológiája bocsátja ki a fényt. Ez az összhang az egyik legjobb dizájnterméket hozza létre. Hotelek lobbijától a kisméretű nappalikig bárhol jól mutatnak majd a vintage LED lámpák. Az Edition 1906 PenduLum termékcsoport a 18-19. század fordulójának indusztriális dizájnjával egészíti ki ezt az izgalmas retró világot. A PenduLumot egy nagyon hasznos funkcióval ruházzák fel: egy „húzózsinór” segítségével nagyon rugalmasan pozícionálható a fényforrás és könnyedén úgy állíthatjuk be, ahogy szeretnénk.

SONY DSCOsram_Vintage _1906_5

Minden bizonnyal van még jó néhány erős éve a retrónak. Sőt, valószínűleg a trend még most is felfutóban van. Az Osram az Edition 1906 lámpákkal ezt a hullámot meglovagolva olyan vintage LED és halogén fényforrásokat dob piacra, amelyek előbb dizájn magazinok hasábjaira, majd az ízléses lakástulajdonosok otthonaiba fognak betörni. Maradandó darabok, maradandó élmények hátterében. Kövess minket tovább és hamarosan add át magad a retró érzésnek!

Minden vélemény számít!