River Loft

New York a világ fővárosa? Talán igen – ha ezt a fonalat követjük, akkor Manhattan a világ közepe. Bemutatunk ma egy kellemes hangulatú lakást innen, a világ közepéből, amely egyenesen a filmekben gyakran látott és említett Hudson folyóra néz. Érdemes a képeket végigböngészni, de már az első képből kitűnik: ez a stílus messze nem csak a tengerentúlon találhat otthonra.

River Loft_3

A minimál dizájn legfontosabb stílusjegyeiről értekeztünk korábban a blog keretein belül, „újoncoknak” ajánlom azt a bejegyzést. A minimál mintapéldánya ez a 218 négyzetméteres lakás. Egyszerű és letisztult kivitelezés, világos falak, nagy terek és rend, a szó legjobb értelmében. A világos falakkal tökéletes összhangban van az otthonosan meleg fa bútorzat és padlózat. Az elegáns indirekt LED világítás remek ötlet, a lakásban található egyéb fényforrásokkal (lásd a szintén minimál burákat)  nagyszerű párost alkot.

River Loft_8River Loft_2

Az előszoba és a fürdőszoba sötétebb árnyalatokat kapott, ami játékos kontrasztban áll a lakás összes többi részével, mely helyiségek bőséges napfényben úsznak. Az ablakok nem csak a jóságos napfény beengedésére hivatottak, hiszen rajtuk keresztül parádés panoráma tárul a lakók és vendégeik elé – ami persze kevésbé a tervezésért felelős és az eredményre méltán büszke Robert Young Architects érdeme, az viszont annál inkább, hogy a tulajdonos, elsőgyermekes szülőknek minden adott, hogy otthonukban boldogok legyenek.

River Loft_4River Loft_11 River Loft_12 River Loft_13

Láthatjuk a képeken, hogy az egész lakásban mindössze három elem kapott helyet a világos falakon. A minimál dizájn abszolút sajátja, hogy csak egy-egy kép, festmény vagy egyéb dekortárgy kerülhet a falra, ami nagyobb részt „csupasz” marad. Ez a fajta visszafogottság ott van a lakásban mindenhol: a kis- és nagyasztalok, a polcok és a pultok sem roskadoznak a „porfogóktól”. A minimál az eleganciára és a komfortra nem a díszletekkel, hanem a letisztultsággal tör. Mint említettem, elsőgyermekes szülők költöztek ide be a felújítás elkészülte után, de a minimál dizájn egyszerű üzenetével, a nagy terekkel, a szimmetriával és a harmóniát sugárzó megjelenésével minden generáció számára hívogató a lakásbelső.

River Loft_14River Loft_9

Ami a textíliákat illeti, a függönyök minta nélküli, fehér, lehúzható darabok. Összesen két szőnyeg található a lakásban, egy-egy a nappaliban és az egyik hálószobában. Egyszerű mintázatú, bútorokhoz illő, világos színárnyalatú szőnyegek jöhettek csak szóba a vásárláskor. A fehér és a kellemes világosbarna árnyalatokhoz igazodik az ágyruha, a párnahuzat. Az egységesség fontos kulcsszó a minimálban.

River LoftRiver Loft_5 River Loft_6

Az indirekt LED világítás több képen visszaköszön a lakás különböző pontjairól. Nem csak a minimál dizájn kedvelőinek lehet ajánlani az indirekt világítást, viszont kétségtelen, hogy ehhez a stílushoz kiváltképpen illik. Az energiatakarékos LED világítás a természetességet hangsúlyozó fa elemekkel kerül idilli összhangba.

River Loft_10River Loft_7

A minimál dizájnban sok minden ott van, ami XXI. századivá teszi a lakást. Nem is tudom elképzelni, hogy mennyi lehet a piaci értéke ennek a tökéletesen felújított, manhattani, hatalmas tetőtéri lakásnak, de azt hiszem, hogy a vásárlóknak nem kell aggódniuk a devizahitelek miatt. Kedved kaptál a lakás felújításához, átrendezéséhez? Sok sikert kívánunk hozzá!

Képek forrása: architizer.com

 

 

Minden vélemény számít!