Stílusos LED szálas fényforrások a retró jegyében

A hagyományos izzók kora visszatér! Izzószál  és a klasszikus hangulat ismét beköltözik a nappalikba! Rendben, belátom, ez nehezen hihető, nem is folytatom. De azért volt valami jó is a hagyományos villanykörtékben? Talán igen, ugye? Ha tetszik a retró a világításban és esetleg többet vársz egy „izzótól”, akkor könnyen megbarátkozol a “filament” termékekkel és a bejegyzés átfutása után a LED szálas keresőszót már be is írhatod a webáruházunk keresőjébe további képekért és a termékekért!

Paulmann_1879_1 Continue reading

Éjszakai LED zóna Bellinzonában

A tél közepén Svájc elég jó hely, ugye? Kiránduljunk hát egyet egy alpesi városba, nézzük meg, hogy mit találtak ki az ottani városvezetők arra, hogy a belvárost vonzóbbá tegyék a turisták számára! Bellinzona Svájc „olasz részén”, a határhoz közel fekszik. A Ticino folyó által vájt völgyben elterülő várost minden évben rengeteg turista keresi fel, ami nem csoda, hiszen a környező hegyek, a táj, de az épített környezet is lebilincselő errefelé. A látványokon kívül persze rengeteg programlehetőség hívja újra és újra a családokat. Az alig 18 ezer lélekszámú város a folyóról elnevezett Ticino kanton székhelye egyébiránt, így politikai-közigazgatási értelemben is fontos településről beszélünk.

Bellinzona_4 Continue reading

River Loft

New York a világ fővárosa? Talán igen – ha ezt a fonalat követjük, akkor Manhattan a világ közepe. Bemutatunk ma egy kellemes hangulatú lakást innen, a világ közepéből, amely egyenesen a filmekben gyakran látott és említett Hudson folyóra néz. Érdemes a képeket végigböngészni, de már az első képből kitűnik: ez a stílus messze nem csak a tengerentúlon találhat otthonra.

River Loft_3 Continue reading

Okos Osram, okos otthon

Ki lóg többet az interneten? Te, vagy a körte a lámpádban? Most talán Te, de ne hidd azt, legyél bármennyire netfüggő, hogy ez mindig így lesz! A dolgok internete (Internet of Things) és a mögötte lévő technológia folyamatosan és rohamosan fejlődik. Ez persze legfőképpen annak köszönhető, hogy erős igény mutatkozik iránta. Okos otthonok létrehozása, hálózatokra kapcsolódás, lakásautomatizálás – kifejezések, amelyek rövid időn belül népszerűbbek lehetnek a szelfinél.

Osram_Lightify_Pro

Continue reading

Paulmann profilok LED szalagokhoz

Fénycsíkok a nappaliban, a konyhában, a fürdőben – vagy bárhol máshol, ahol szeretnénk. Ma már hétköznapinak mondható a LED szalagokkal történő világítás, de azért ha belegondolunk, hány ismerősünknél láttunk már ilyet, akkor alighanem a legtöbben egy kezünkön meg tudjuk számolni őket. Mindenesetre aki LED szalagokat használ, az nem csalódhat benne. Ezen bejegyzésünk közvetett célja, hogy kedvet csináljunk hozzájuk, ugyanakkor a főszereplők nem maguk a fényforrások, hanem az azokat rejtő profilok.

Paulmann_Duo_Profil_1 Continue reading

Vessünk egy pillantást skandináv lakásokra!

Azért nem utazunk a messzi északra és az idei tél első erősebb hullámai okozta kellemetlenségekből hazaérkezőknek sem fogunk rögtön havas-jeges tájakat mutatni. Éppen ellenkezőleg, a mínuszok elől a kellemesen meleg szobákba menekülőknek adunk néhány jó tippet a lakberendezéshez. A skandináv stílus egyre népszerűbb, természetközelisége a modernebb és a konzervatívabb felfogású emberek számára is hízelgő. Milyen is egy skandináv stílusú lakás? Vagy inkább szerencsésebb, ha így fogalmazok: egy skandináv stílusú otthon…

nordlux float Continue reading