LED a föld alatt

Az egyre zsúfoltabb városok komoly feladatok elé állítják a tömegközlekedésért felelős szakembereket. Olcsót, gyorsat, kényelmeset, tisztát, energiatakarékosat – ilyet szeretne mindenki és még lehetne folytatni talán a listát, viszont nem érdemes, mert az esetek többségében már az említett tényezők együttes megléte is csodaszámba menne.

A zsúfolt városok tömegközlekedési fejlesztésének fontos pontja a felszín alatti hálózatok kapacitásának növelése. Sűrű metróhálózattal az utak és ezáltal a levegő terhelése csökkenhet. Modern, a 21. század kihívásainak megfelelő metróhoz pedig kiváló műszaki szakemberek kellenek és persze LED minden téren!

Budapest-Szent Gellért Tér, 4-es metró (forrás: Origo)

Budapest-Szent Gellért Tér, 4-es metró (forrás: Origo)

Continue reading

Kerti party

A grillezés vagy a baráti sörözés, borozgatás a nyári hétvégék egy tipikus találkozási pontja, melynek helyszíne a társaság egy „önfeláldozó” tagjának kertje. A vendégek teljes körű kiszolgálásába beletartozik az étel, az ital megfelelő tálalása, ahogy a jó zene és világítás kiválasztása is. Ha szervezünk ilyen összejövetelt, gondolkozzunk ledben!

Philips LED mécses

Philips LED mécses

Continue reading

LED a lakberendezésben

A LED-fényforrások használata számtalan előnyeik miatt rendkívül ajánlott. A diódáknak már önmagukban megannyi formája, lehetséges elhelyezése és felhasználási területe van. Ezeken felül a LED-ek személyre szabhatóságának, azaz saját igényeinkhez való igazításának fontos momentuma, hogy ezek a LED-fényforrások milyen lámpatestben vannak.

Osram Silento Lungo függesztett LED lámpa

Osram Silento Lungo függesztett LED lámpa

Continue reading

Fényt a fényért!

A környezetszennyezés szó hallatán az emberek többsége olajfoltokra, eldobott műanyag zacskókra, füstölgő gyárkéményekre vagy a szén-dioxid-kibocsátásra gondol. Környezetünket ugyanakkor negatívan érintheti a mesterséges fény is. LED-lámpák használatával a fényszennyezés jelentősen csökkenthető, a kedvezőtlen folyamatok leállíthatók.

Fényszennyezést valamilyen mesterséges fényforrás tud okozni oly módon, hogy fényét nem csupán, sőt többségében nem a funkciójának megfelelő felületre juttatja. Ez a környezetvédelmi és élettani szempontokból egyaránt rendkívül fontos téma több megközelítést is igényel, melyből ebben a bejegyzésben egyet emelek ki – az égbolt felől közelítek.

Philips köztéri LED lámpatestek

Philips köztéri LED lámpatestek

Continue reading

Philips okos világítás

Ha kétszáz év múlva valaki egy múzeumban a LED-technológia térnyeréséről lát kiállítást, az egészen biztosan gyakran fog találkozni a Philips nevével. A holland elektronikai cég az okos világítás területén sem marad le, sőt, a Hue termékcsalád kifejlesztésével milliók számára teszi formálhatóvá a fényt.

Continue reading

Okos világítás a fényforrás cseréje nélkül!

2014-ben az már messze nem újdonság, hogy már nem csak élőlény, hanem eszköz is lehet „okos”. A mobilkommunikáció elsöprő fejlődését követheti az okos világítás térhódítása. De mi van akkor, ha szeretnénk használni az új technológiát, de otthonunkat már felszereltük például kiváló minőségű, „nem okos” LED-izzókkal? A megoldás rendkívül egyszerű.

Emberlight

Continue reading